Wanneer grote kans op files in Oostenrijk komende maanden

Brennerpas richting Italië

Brennerpas richting Italië ter illustratie. © Ramona Roelfsema

Wanneer grote kans op files in Oostenrijk

De komende maanden is door o.a. werkzaamheden de kans groot dat je ergens in Oostenrijk in de file terecht kan komen.

Niet alleen de zomer is het druk maar rond pinksteren kan het druk worden. De ÖAMTC heeft dit jaar ook weer een overzicht van de drukke dagen in Oostenrijk.

In het overzicht is de vakantiedata voor heel Europa, verkeersopstoppingsgerelateerde bouwlocaties en informatie over grote evenementen inbegrepen.  Het kan door bijvoorbeeld de sluiting van de Arlbergtunnel heel druk zijn, maar ook richting Italië via de Brenner moet men rekening houden met veel drukte.

Hier een overzicht waar drukte verwacht wordt.

Afsluitingen en werkzaamheden

  • Luegbrug (Brennerpas Oostenrijk – Italië ): Vanaf 3 april vindt er een hoofdinspectie plaats van de brug die gerenoveerd moet worden op de Brenner-snelweg. Tot 12 april is er slechts één rijstrook open richting Brenner. In de richting van Innsbruck is dit van 10 tot 30 april 2024.
  • Brettfalltunnel (Zillertalstraße B 169): De eerste renovatiefase start op 8 april en duurt tot de zomervakantie. Het verkeer wordt via één rijstrook het dal in geleid via de Brettfall-tunnel en via Strass het dal uit.
  • Zirl-Völs: De voorbereidende werkzaamheden voor de wegvernieuwing van de A12 tussen Zirl en Völs zijn al begonnen, vanaf 15 april geldt dit voor beide richtingen. Beide rijstroken zijn open, maar versmald.

Andere sluitingen en werkzaamheden zijn:

  • Sluiting van de Arlbergtunnel: in het voorjaar zijn er vertragingen te verwachten op de directe alternatieve route tussen Tirol en Vorarlberg, de Arlbergstrasse (B197/L197). Van de grootschalige alternatieve routes zal de Fernpass-route waarschijnlijk het meest getroffen worden.
  • A9 bij Graz: De algemene herinrichting, inclusief de tunnelgebieden zal dit jaar ook leiden tot files. Omleiding via de S35 Brucker en de S6 Semmering.
  • Tauerntunnel A10: De algemene renovatie van de Ofenauer- en Hiefler-tunnel en de Werfen-tunnelketen langs de Tauernautobahn (A10) zal tijdens het hoogseizoen niet voor veel problemen zorgen. Vanaf september worden de tunneldelen echter gebruikt voor tweerichtingsverkeer. Er kunnen dan opstoppingen worden verwacht tijdens de laatste golven van vakantieverkeer.

Drukte rond pinksteren, voor degenen die rond die tijd naar Oostenrijk gaan speelt dit zich volgens de experts van ÖAMTC af op de A10. De snelwegbeheerder ASFINAG begint met de ‘dringend noodzakelijke’ algemene renovatie van de Ofenauer- en Hiefler-tunnels, evenals de Werden-tunnelketen (Brentenberg, Zetzenberg, Helbersberg) aan de A10 Tauernautobahn.

Bron: tt.com

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×