Wanneer komt de weersomslag?

GletscherWelt Weisssee

GletscherWelt Weisssee gistermiddag

Wanneer komt de weersomslag?

De afgelopen week is het weer vrij warm geweest en het zal de komende dagen ook weer warm blijven. De grote vraag is of er al wat smneeuw op de kaarten staat. Sneeuw waar veel laag gelegen gebieden om vragen.

Zondagochtend is er meer bewolking aanwezig dan de zaterdag, zelfs in de bergen is er niet zo veel zon als op zaterdag en over het algemeen liggen de meeste zonne-uren in het zuiden. Tussen Salzburg en Wenen passeren zelfs enkele regenbuien. Sneeuwbuien komen alleen boven de 1200 tot 1600 meter voor. Van de Dachstein tot aan de Ötscher zou er zeker een paar cm verse sneeuw vallen.

Aan de noordkant van de Alpen en in het oosten waait opnieuw een krachtige tot stormachtige wind uit het westen tot noordwesten. In de loop van de middag worden vanuit de Neder-Oostenrijkse Vooralpen tot aan het Wienerwald windstoten van rond de 100 km/u verwacht. De temperaturen bereiken 7 tot 18 graden. Op 2000 meter hoogte is het in de middag min 2 tot plus 2 graden.

Maandag staat er ten oosten van Salzburg veel wind en het wordt stormachtig in de bergen. Vooral in Neder-Oostenrijk en Wenen zijn vanuit het westen tot noordwesten windstoten tot 100 km/uur mogelijk. Van Opper-Oostenrijk tot Noord-Burgenland zal er in het begin nog veel bewolking zijn waar ook een bui uit kan ontstaan.

Naarmate de dag vordert, klaart het steeds meer op en komt de zon af en toe tevoorschijn. In het westen en zuiden veel zon, enkele hoge bewolking en af ​​en toe mist. Zeer mild met maxima van 9 tot bijna 20 graden. Op een hoogte van 2000m is het plus 2 graden.

De verdere trend

Dinsdag lenteachtig met maxima van 9 tot 20 graden. Verder is er in heel Oostenrijk veel zon met hoge bewolking, alleen kan het in sommige alpen dalen mistig zijn. Ook deze dag kan het weer tussen het Innviertel en Wenen  stevig waaien uit westelijke richting.

Woensdag is het overwegend zonnig. In de dalen kan het dit keer ook weer langer mistig blijven, dit geldt zeker voor het zuiden en alpendalen. Het wordt iets minder mild met temperaturen tussen de 7 en 16 graden.

Maar nog even met een schuin oog kijken naar de kaarten van de wetterzentrale.

We kijken dit keer eens naar Zell am See en Kirchberg in Tirol.

Wetterzentrale Kirchberg 3 feb 2024

Wetterzentrale Zell am See 3 feb 2024

Vanaf 11 februari zien we in beide kaarten dat de temperatuur op 1500 meter onder nul gaat komen en de lijntjes lopen naar beneden dus nog meer vorst. Ook zien we de neerslaglijntjes terug komen en dat zou betekenen sneeuw. Wellicht niet in aanvang, maar op termijn zou er toch sneeuw gaan komen. Wellicht al in de 1e krokusweek.

We gaan het zien en morgen meer weer….

Sneeuwdump Brixen im Thale 1 februari 2022

Dit zijn beelden die wij weer snel willen zien.

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×