Warm en zonnig maar ook kans op een bui

Warm en zonnig maar ook kans op een bui

Het wordt de komende week warmer en warmer in Oostenrijk. De temperaturen gaan richting of zelfs over de 30°c. Een hogedrukgebied neemt het heft in handen.  Toch zit er een addertje onder het gras. Niet als je in het oosten van het land bent want daar is het onverminderd zonnig. Maar in de bergen?

ZATERDAG:

De dag begint zonnig.  De temperatuur loopt in de loop van de dag op richting de 25°c in het oosten maar ook in de bergen zal de temperatuur flink oplopen. Het 0°c niveau ligt rond de 3000 meter. Zodra de dag vordert kunnen er in de bergen een aantal stapelwolken ontstaan. Sommige kunnen uitgroeien tot een regen- of onweersbui. Het is echter heel lokaal en nooit te zeggen waar precies. Wel heeft het westen, en dan met name Vorarlberg en westelijk Tirol, de meeste kans op wat druppels. De wind houdt zich rustig en is uit uiteenlopende richtingen.

ZONDAG:

Wederom wordt het een zonnige dag en de temperatuur loopt verder op. De maxima lopen uiteen van 27°c in het oosten tot plaatselijk 30°c in sommige dalen. De wind is wederom geen factor. Op 2000 meter is het nog zo’n 18°c. Er kunnen toch wel weer wat stapelwolken ontstaan in de loop van de dag in de bergen. De kans dat er een bui wordt uitgeperst is kleiner dan op zaterdag maar is niet geheel uit te sluiten. Met name de zuidelijke staten zijn gevoelig voor een bui.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Het blijft warm maar het hogedrukgebied wat voor relatieve stabiliteit zorgde trekt zich een beetje terug. Tevens wordt er wat meer vochtige lucht uit het westen aangevoerd. In de oostelijke deelstaten blijft het maandag nog wel droog maar de overige delen van het land krijgen te maken met wisselvallig weer vanaf maandag. De wind uit het westen trekt ook iets aan. Ook op dinsdag is het dan nog nattig met behoorlijk wat wind. De temperatuur blijft echter op niveau en komt nergens onder de 20°c

Fijn weekend!

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht