Warm en zonnig nazomerweer

September eindigt dit jaar nazomers warm met veel zon en hoge temperaturen

Warm en zonnig nazomerweer
We beleven momenteel een buitengewoon warme en zonovergoten septembermaand in Oostenrijk. Bovendien blijft het warme en zonnige septemberweer de komende dagen aanhouden. Dagelijks stijgt het kwik vrijwel continu naar 25 graden of zelfs nog hoger.

Vanochtend kan er in het laagland en de bredere dalen af en toe mist of lage bewolking voorkomen. Elders schijnt de zon direct vanaf zonsopgang. Tijdens de ochtend zullen de mist en lage bewolking echter geleidelijk verdwijnen en overal zal de zon uitbundig schijnen. Vanmiddag kunnen er enkele velden met dunne sluierbewolking verschijnen, vooral in Tirol. In Karinthië zullen zich vriendelijke stapelwolken vormen. De temperatuur zal stijgen naar maximaal 24 tot 26 graden. Deze temperaturen zijn opmerkelijk hoog voor eind september, aangezien de middagtemperaturen doorgaans variëren tussen 15 en 18 graden.

Vanavond blijft het helder en koelt het sterk af. De zon gaat bovendien al vroeg onder, tussen 18:40 en 19:00 uur. De nacht verloopt rustig en vrij fris, en opnieuw kan gemakkelijk wat mist of nevel ontstaan.

Morgen wordt het vergelijkbaar weer met vandaag. In de ochtend begint de dag opnieuw met regionale mist of nevel, die snel zal oplossen. Daarna schijnt de zon lange tijd uitbundig, hoewel er nu ook velden met sluierbewolking zullen verschijnen. De temperatuur zal stijgen naar 24 tot 27 graden.

Donderdag belooft opnieuw heel warm te worden voor eind september, lokaal zou het zelfs 28 graden kunnen bereiken. Echter, vanwege naderende storingen zal er ook meer hoge bewolking zijn. Vooral tijdens de middag kan het soms wat moeilijker worden voor de zon om door te breken.

De dagen die volgen blijven eveneens opmerkelijk warm voor eind september. Het blijft een periode van stabiel nazomerweer. Pas medio volgende week zou het weer eventueel kunnen omslaan naar een wat wisselvalliger of koeler patroon.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...