Warm en zonnig, zaterdag grote kans op onweer

Morgen starten we de dag in vrijwel heel Oostenrijk zonnig, ochtendmist trekt snel weg. Tot ver in de middag verloopt de dag in heel Oostenrijk zonnig, maar vanuit het Westen groeien er sterk bollende stapelwolken op de bergen. In de namiddag trekken er restanten van een front Voralberg binnen en op deze lijn ontstaan enkele stevige onweersbuien. Ook Tirol, Salzburgerland en Karinthië moet rekening houden met enkele stevige onweersbuien vanaf de namiddag. Verder is het onveranderd warm, tot 31 graden.

In de avond lossen de onweersbuien op en volgt er een heldere nacht. Al blijft Voralberg gevoelig voor een buitje.

Zaterdag is Oostenrijk in 2-en gedeeld. Het Westelijk en Noordelijk deel ziet maar weinig zonneschijn en heeft te maken met vele onweersbuien. Dit terwijl het Zuidelijk en Oostelijk deel opnieuw veel zonneschijn heeft en relatief weinig onweer. De dag start in Voralberg en Tirol al meest sterk bewolkt en uit de bewolking vallen enkele buien, in de middag activeren deze buien. Deze buien met onweer trekken richting het Oosten, maar langs de uiterste grenzen met Slovenië en Hongarije blijft het gewoon. Onveranderd heet hier, ruim 30 graden. In het Westen duidelijk lagere temperaturen, het blijft steken op temperaturen tot onder de 24 graden. Tijdens buien komt het tot zware onweer, hagel en windstoten.

Zondag wordt het weer wat rustiger in de atmosfeer, op de meeste plaatsen droog en warm. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af bij middagtemperaturen tussen de 26 en 32 graden.

De nieuwe week brengt weinig verandering, al zullen we de 30ers minder vaak terug zien in Westelijk Oostenrijk. In Oberösterreich houdt de hittegolf al bijna een maand aan, en ook hier zit voorlopig geen verandering in. Wordt dit de langste hittegolf daar ooit? We zullen het zien.

Jeroen Elferink

CampingWelt Grote banner

 

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...