Warm in Oostenrijk en het weekend koeler!

Woensdag, heel warm, over het algemeen zonnig, maar ook steeds meer wind. Die wind hebben we vandaag in Nederland ook, storm staat in de lage landen op het programma. Maar hoe verloopt het in Oostenrijk.

In de ochtend kan er wat bewolking zijn en dat gaat over in hoge bewolking waardoor de zon zeker te zien zal zijn.

De paar cumuluswolken die in de middag boven de Alpen verschijnen, zijn meestal onschadelijk. Korte buien komen alleen voor rond de Hohe Tauern. In het westen en in het Donaugebied ontstaan ​​geleidelijk sterke tot stormachtige westenwinden. Tussen het Innviertel en de Wachau zijn in de middag windstoten tot 80 km per uur te verwachten! De wind daarentegen blijft relatief zwak in het zuiden en in het Burgenland. De temperaturen lopen op tot 24 à 32 graden. De 32 is er in Marchfeld en Burgenland. Op 2000 meter is het 13 tot 18 graden.

Donderdag, is het afwisselend zonnig, bewolkt maar zeker ook weer warm. Temperatuur is in ieder geval heerlijk. In de middag kan de bewolking zeker wat toenemen en de zon is dan ook wat minder van de partij.

Langs en ten zuiden van de Alpenhoofdkam zijn onweersbuien in de avond niet volledig uit te sluiten. In het noorden en oosten van het land een stevige tot harde wind van west naar noordwest. De temperaturen lopen op van 19 tot 28 graden, de 28 graden op plaatsen meer in het oosten en zuiden van Oostenrijk. Op 2000 meter zal het tussen 9 en 15 graden worden.

Vrijdag, warm en ook overwegend zonnig en in de middag weer meer bewolkt en onweer zal zeker niet uit te sluiten zijn. In het zuidwesten kan het tot heftig onweer komen. Op de bergen en in het Oosten kan de wind behoorlijk toenemen. Temperaturen vanuit het zuidwesten tot oost 22 tot 31 graden.

In het weekend komt een koufront naar Oostenrijk. Hoe dat gaat uitpakken melden we in een volgend weerbericht.

Weer Oostenrijk 26 aug 2020

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht