Warm lenteweer opkomst

Warm lenteweer opkomst

Eindelijk laten we het kille (en vorige week nog sneeuwrijke) weer achter ons. Net als gisteren moeten we vandaag nog wel even door minder mooi weer. Zo valt vandaag nog wat sneeuw in de bergen en regen in de dalen. Maar warm lenteweer is onderweg.

Vanmorgen ligt een zwakke storing over Oostenrijk. Uit deze storing valt vooral in de westhelft af en toe wat regen of sneeuw vanaf 1000-1200 meter. Tegelijkertijd breekt het wolkendek in de oosthelft vaker en tijdens de middag kan het nog even goed zonnig worden. Afhankelijk van bewolking wordt het in de dalen maximaal 7 tot 17 graden.

Vanavond wordt het overal droog en helder. In de meeste dalen kan het dan een graadje gaan vriezen.

Morgen start de dag met veel ruimte voor de zon. Maar al snel ontstaan ook enkele stapelwolken en vooral in berggebieden kan een bui ontstaan. Wel is het een stuk warmer dan de voorgaande dagen, in de dalen kan het maximaal 14 tot 19 graden worden.

Zaterdag is het pas echt warm lenteweer. De zon heeft voldoende ruimte en de temperatuur stijgt met gemak naar 18 tot 23 graden. Inmiddels is het alweer een tijd geleden dat het voor het laatst 20 graden werd want dit is de eerste 20 graden in april. Ook zondag is het warm lenteweer, maar ontstaan tijdens de namiddag wel enkele regen- en onweersbuien.


Volgende week komt er nog een tijdelijke dip, met buien en opnieuw sneeuwkansen. Maar warm lenteweer komt nog voor het eind van de maand terug.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...