Warm maar veel verschil tussen oost en west

WEERBERICHT: Warm maar veel verschil tussen oost en west

Een zogenaamd hoogtelaag ligt net ten zuiden van Oostenrijk boven de Balkan. Het zorgt voor een instabiele situatie in de atmosfeer. Omdat het zo dicht in de buurt ligt heeft het ook invloed op het weer in Oostenrijk. Met name het oosten komt onder invloed van dit hoogtelaag. Meer naar het westen is het droger en zonniger. De details:

ZATERDAG:

er zijn grote verschillen in Oostenrijk. Het westen heeft de beste papieren terwijl het zuiden en het oosten veelal in de regen zitten. Niet overal is het even nat maar in de oostelijke helft van het land, Steiermark en verder oostelijk, is het vrijwel bewolkt en heeft de zon zeer veel moeite om door het wolkendek te breken. Het westen is echter veel beter af. Daar schijnt de zon volop en wordt het ook warm. De temperaturen liggen tussen de 22°c en 28° c. De wind is aanwezig maar stelt niet veel voor. Hij waait meest uit noordoost. In Vorarlberg een beetje meer uit het noorden. Op 3000 meter is het slechts een graad of 3°c.

ZONDAG:

Nog steeds is er een groot verschil tussen oost en west. Het oosten blijft gevoelig voor neerslag en er is veel bewolking. Een onweersklap is daar niet uitgesloten. Meer naar het westen daarentegen is het vrij zonnig. Er is soms wel wat hoge bewolking en er kan soms een stapelwolk voorbij drijven.  Het is en blijft vrij warm. Ook daar waar er wat meer neerslag valt. De temperaturen gaan in het algemeen iets omhoog. Op 3000 meter is het rond 6°c. In het westen is het rond 2000 meter ook nog aangenaam met een graad of 18°c. Er staat niet veel wind.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De trend is dat het na maandag nog wat warmer wordt. Er wordt ook meer instabiele lucht aangevoerd en daardoor gaan de neerslag kansen ook omhoog. Het zal niet de hele dag regenen maar door de thermiek in de bergen is de kans op een stevige regen of onweersbui wel flink aanwezig. Maandag en dinsdag zullen er hier en daar dus wat druppels naar beneden komen. Tegen het midden van de week wordt de spreiding in de pluim groter en neemt de onzekerheid toe.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Chalet.nl grote banner 900-600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...