Warm met kans op onweer

Warm met kans op onweer

Er heerst een vlakke luchtdrukverdeling boven Europa. Dat wil zeggen dat er geen sturend lage- of hogedrukgebied in de buurt is. Daardoor is het vrij rustig , is er weinig stroming maar door het relatief warme weer ontstaan er ook buien met onweer die lang kunnen blijven hangen. Bij buien is het nooit te zeggen waar ze ontstaan maar door de dynamiek zal dat eerder in de bergen zijn dan in het laagland.

ZATERDAG:

De dag begint vriendelijk en langzaam lopen de temperaturen op. De maxima liggen tussen de 18°c en 25°c. Het kan in het oosten in de vroege ochtend nog een beetje nevelig zijn. In de loop van de ochtend breekt dan ook daar de zon door. Door het oplopen van de temperatuur en de vochtige atmosfeer ontstaan er stapelwolken die in de loop van de middag kunnen uitgroeien tot een regenbui. Een klap onweer in het bergland is niet uitgesloten. De meeste buien bevinden zich in het westen. (Vorarlberg – Tirol) In het zuidoosten blijft het nagenoeg droog.

ZONDAG:

Wederom begint de dag met zon. In de loop van de middag komen dan de eerst wolkjes opzetten, wederom de meeste in het westen van het land. De temperaturen bereiken maximaal de 25°c. Later in de middag worden de wolken dan dikker en kunnen ze uitgroeien tot regen- en onweersbuien. De wind is wederom zwak uit zuidelijke richting maar tijdens buien kan de wind flink uithalen.

MAANDAG EN DAARNA:

Ook maandag is nog vriendelijk en vergelijkbaar met de vorige dagen. Maar er zijn al in de ochtend meer wolken aanwezig en wederom blijft het niet overal droog. Tevens is nu ook het zuidoosten bevattelijk voor een bui. De temperaturen doen er een streepje bij en daardoor wordt het instabieler. Op 2000 meter is het zo’n 10°c. Vanaf dinsdag wordt het in het algemeen instabieler door een lagedrukgebied op hoogte die zijn kern boven Duitsland neerlegt. Dan komt er meer wind en meer regen. Dat zien we in de loop van de komende dagen wel weer.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Pitztal

Pitztal Gletsjer Rifflsee

Pitztal Hochzeiger

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×