Warm met onweer en vanaf woensdag weer zonniger

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Warm met onweer en vanaf woensdag weer zonniger

Maandag is het zeer warm, maar vanuit het westen komt toch weer onweersdreiging. De dag begint overwegend zonnig. In Vorarlberg en in het Tiroler Oberland vormen zich al snel de eerste onweersbuien. Vanaf de late ochtend zijn in de bergen en in het zuiden over het algemeen regen- en onweersbuien mogelijk. Waar de onweersbuien ontstaan kunnen de buien hevig zijn met veel regen in korte tijd. Van Linz tot Eisenstadt blijft het tot de avond droog en overwegend zonnig. De temperaturen lopen op van 21 tot 27 graden, in het oosten tot 30 graden. Op 2000 meter hoogte wordt het circa 12 graden. Dinsdagnacht trekken meer onweersbuien en regenbuien door. In de avond kan het vooral in het noorden van Salzburg en in Opper-Oostenrijk vanuit Beieren flink gaan regenen. Daarnaast waait er in het Donaugebied een stevige tot sterke westenwind.

Dinsdag is het wisselvallig en erg winderig. In het grootste deel van Oostenrijk wisselen wolkenvelden af ​​met wat zon en trekken er regenbuien over. Ook in de oostelijke helft zijn enkele onweersbuien mogelijk. In het zuiden en in Vorarlberg is de meeste zon aanwezig. In deze streken blijft het meestal droog. De wind uit het westen tot noordwesten is krachtig, in Wenen, Neder-Oostenrijk, Burgenland en Boven-Stiermarken kunnen stormachtige windstoten voorkomen. De temperaturen lopen meestal op van 18 tot 24 graden, in het zuiden tot 28 graden. Op 2000 meter wordt het circa 9 graden.

Vanaf woensdag zien we dat het ook weer zonniger wordt met temperaturen die zeker ergens in Oostenrijk de 30 graden zeker zullen gaan aantikken. Maar of dit ook zo gaat verlopen? Morgen kijken we weer eens tukje verder.

Weer Oostenrijk 16 mei 2022

Cityhouse Flipside Groot Banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...