Warm nazomers weekend voor de boeg

Walchsee ©Haitse Hoekema vrienden van FO

Walchsee ©Haitse Hoekema via vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Warm nazomers weekend voor de boeg met veel zon en komt er een weeromslag na dit weekend met sneeuw?

Van een weeromslag is dit weekend niets van te zien, zo begint vandaag de dag met wat mist in de ochtend dat snel verdwijnt en zal de zon veel te zien zijn. Toch blijft het ook vandaag niet geheel onbewolkt maar hieruit zal geen neerslag vallen. Tegen de middag liggen de maximum temperaturen tussen de 15 tot 22 graden, op 2000 meter ligt dit tussen de 7 tot 11 graden.

warm zomers weekend

Morgen begint de dag met mist die soms lang kan blijven hangen, maar de zon zal ook vandaag veel te zien zijn. In het westen trekt er  wat dikkere bewolking voorbi, uit deze bewolking kan in het noorden van Vorarlberg in de ochtend wat korte regenbuien vallen. Er waait een levendige, deels sterke wind van oost naar zuid. De temperaturen bereiken een maximum tussen de 16 tot 23 graden, op 2000 meter wordt het van zuid naar noord 8 tot 11 graden.

warm zomers weekend

Zondag begint ook weer met mist die in de loop van de ochtend op zal lossen en zal de zon weer veel gaan schijnen. Er waait een föhnwind vanuit het zuiden die soms stormachtig kan zijn. De temperaturen zullen stijgen naar 19 tot zelfs 27 graden, ook op 2000 meter wordt het warmer en stijgt het kwik naar 9 tot 15 graden van zuid naar noord.

Na het weekend

Na het weekend lijkt er verandering aan te komen wat nog niet aan de temperatuur te zien is, het maximum op maandag ligt van west naar oost tussen de 17 tot 27 graden. Maar vanuit het westen trekt er een koufront het land binnen met veel bewolking en neerslag. De buien kunnen zwaar zijn en vanaf 1800 tot 2000 meter is er zelfs van sneeuw sprake. De bewolking zal in de namiddag verdwijnen en zal de zon gaan schijnen met een stevige tot harde wind uit het zuiden tot westen.

sneeuwval warm zomers weekendDinsdag wordt het bewolkt met af en toe de zon erbij maar ook hier en daar is er wat regen mogelijk. Op veel plaatsen weer een levendige tot krachtige zuidenwind met een maximum tussen de 15 en 22 graden.

Hoe alles gaat verlopen na het weekend, morgen meer.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Chaletnl-banner-900x600

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...