Prachtig en warm nazomerweer

Het is prachtig en warm nazomerweer deze week

Prachtig en warm nazomerweer

Door de komst van een groot hogedrukgebied wordt het de komende dagen prachtig en warm nazomerweer. Dagelijks is er veel ruimte voor de zon en vooral morgen stijgt de temperatuur naar vrij hoge waarden voor oktober. Kortom heerlijk weer voor een mooie wandeling door de bergen of een biertje op het terras.

Vanmorgen kan de wereld nog wel klein en grijs ogen. Vooral in de lagere en brede dalen kan mist en nevel hangen. Maar gelukkig lost de mist en nevel snel op en schijnt op veel plaatsen van opkomst tot ondergang de zon uitbundig. Enkel in de oostelijke deelstaten kan in de loop van de middag wat bewolking overtrekken. Ook elders zijn dunne sluierwolken mogelijk maar de zon blijft goed zichtbaar. Met maar weinig wind wordt het maximaal 18 tot 22 graden. Komende avond en nacht is het helder en omdat er maar weinig wind staat koelt het hard af. Lokaal komt het in de nacht zelfs tot grondvorst.


Morgenochtend begint de dag fris en koel, in sommige dalen is zelfs sprake van grondvorst. Dat is heel typisch voor dagen met mooi nazomerweer in Oostenrijk. Want overdag stijgt de temperatuur razendsnel, uiteindelijk zien we met veel zon middagtemperaturen die in juni niet zouden misstaan. Het wordt namelijk maximaal 20 tot 24 graden. Kortom een heerlijke dag voor een mooie bergwandeling of een biertje op het terras.

Ook donderdag is het warm nazomerweer. Maar in de nacht trok een restant van een zwakke storing over. Hierdoor liggen we donderdag in een iets koelere luchtsoort, toch wordt het nog altijd 19 tot 22 graden. Ook vrijdag zien we veel zon en hoge temperaturen voor oktober.

Zaterdag draait de wind naar het zuidwesten waardoor de temperatuur weer begint te stijgen. Met mogelijke föhnwerking zou het lokaal zelfs even 25 graden kunnen worden. Vanaf zondag is het gedaan met het prachtige weer, storingen komen dichterbij en de kansen op neerslag en koeler weer stijgen opnieuw.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Cityhouse Flipside Groot Banner

Mesnerwirt Westendorf

Ski Outlet Venray logo 500x500px 2022

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...