Warm oktoberweer onderweg!

Nog even geduld, maar volgende week wordt het mooi nazomerweer!

Warm oktoberweer onderweg!

Na een langere periode met relatief koel weer breekt er nu een periode met warm oktoberweer aan. Na het weekend wordt het zelfs nazomers met veel zon en temperaturen dik in de 20 graden. En dat is alweer even geleden, want de laatste jaren verliep oktober juist koel en sneeuwrijk. Maar dit jaar dus weer eens mooi nazomers, en dat is goed nieuws voor de herfstvakantie die vrijdag in regio noord begint.

Vanmorgen is het weerbeeld niet overal nazomers te noemen. Hoewel in Vorarlberg en Tirol de zon al flink aanwezig is, is het elders in Oostenrijk vrij bewolkt. Uit de bewolking valt soms een bui, maar vanaf het middaguur vallen er gaten in het wolkendek. Uiteindelijk verloopt de middag vrij vriendelijk en zonnig, óók in Karinthië en Stiermarken. Daarbij loopt de temperatuur op naar waarden die passen bij warm oktoberweer, namelijk naar 18 tot 21 graden.

Komende avond en nacht is het vrij helder en koelt het hard af. In sommige dalen kan het onder een inversie zelfs tot een graadje vorst komen. Ook wat mist en nevel behoren tot de opties.

Morgenmiddag neemt de bewolking vanuit het westen toe

Morgen start de dag overal zonnig. Vrijwel de hele ochtend blijft het overal prachtig oktoberweer met veel zon. Eventuele mist en nevel lossen snel op en rond het middaguur kan het op sommige plaatsen alweer 20 graden worden. Maar vanuit Duitsland nadert een zwakke storing en hierdoor raakt het in de middag bewolkter in Vorarlberg en Tirol. Ook is een bui niet uitgesloten. Elders blijft het zonovergoten en warm oktoberweer.

Zowel de vrijdag als zaterdag verlopen bewolkter en natter. Daardoor start de herfstvakantie niet gelijk met zonnig en warm oktoberweer. Toch is het zeker niet koud met maxima tussen de 16 en 21 graden.


Zondag draait de wind naar het zuiden. Warme subtropische lucht bereikt het Alpenmassief. Hierdoor stijgt zondag de temperatuur overal alweer naar de 20 graden. Op maandag en vooral dinsdag kan het regionaal ruim 25 graden worden. Op 1500 meter is het met 18 graden bijna recordwarm, en ook de vorstgrens stijgt tot over de 4000 meter. Kortom winterweer is ver te zoeken volgende week.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Oostenrijkse Winkel grote banner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds FANtastisch Oostenrijk heeft 2 facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Ski Outlet Venray logo 500x500px 2022

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...