Warm paasweekend, tot 26 graden, maar ook storm!


Warm paasweekend, tot 26 graden, maar ook storm!

Het paasweekend is begonnen en het is zeker in de noordelijke delen van Oostenrijk flink warm. In de bergen en op de hoofdkam is het weer minder gunstig, hier is sprake van een storm.

Vandaag is het droog en wisselen hoge wolkenvelden en zonnig momenten elkaar af. De zuidelijke wind voert bijzonder warme lucht aan, de temperatuur loopt uiteindelijk op naar 18 tot 24 graden. Enkel in delen van Oost-Tirol en Karinthië blijft het kwik ietsjes achter. In de bergen staat een flinke storm, op de toppen van de hoofdkam zijn windstoten van ruim 120 km/u mogelijk. Ook dooit het hier flink, dus vrijwel nergens zal de sneeuw vandaag lang goed blijven. Ook zullen diverse skigebieden moeten sluiten door deels storm en deels te weinig sneeuw. Kortom geen ideaal skiweekend dit jaar met Pasen!

Ook morgen houdt de föhn en storm aan. In de dalen stijgt het kwik naar 20 tot 26 graden. U leest het goed; 20 tot 26 graden! En dat in maart, waarschijnlijk wordt het record warm! Echter zal het weerbeeld niet super zonnig zijn, de bewolking wordt in de loop van de dag dikker. Aan de zuidkant is het sowieso minder warm en minder mooi weer.

Zondag, eerste paasdag, zien we nagenoeg geen verandering. In de bergen is nog altijd sprake van storm, en in de dalen is het ongekend warm. Maart eindigt met middagtemperaturen tussen 20 en 25 graden. Maar ook nu weer geen super zonnige condities, het is puur de föhn die voor de absurd hoge temperaturen zorgt.

Maandag, tweede paasdag, komt de föhn en storm ten einde. Het is bewolkt en regenachtig, sneeuw valt enkel in het hooggebergte. Maandag is tevens de laatste dag van het wintersportseizoen voor de meeste gebieden. Een treurig einde want ideaal skiweer is en was het dit Paasweekend absoluut niet.

Jeroen Elferink

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×