Warm met soms onweer, na het weekend heet

Dankzij een sterk lagedrukgebied ten noorden van de Britse eilanden wordt warme maar ook vochtige lucht richting Oostenrijk getransporteerd. Helaas ontbreekt het dit moment nog aan een (sterk) hogedrukgebied waardoor de lucht ook nog eens stabiel is. Hierdoor is het dagelijks prachtig zomerweer maar blijft het vaak niet droog. De komende dagen is er iedere dag wel kans op een flinke bui of onweer.

Vandaag trekken in de ochtend wolkenvelden over waar soms een zwakke bui uit kan vallen. Verder zijn er brede opklaringen met zonnig momenten. Vanmiddag ontstaan er meer stapelwolken waaruit flinke regen en onweersbuien ontstaan. In heel Oostenrijk vallen flinke buien waarbij hagel en wateroverlast mogelijk is. Alleen in Vorarlberg en Tirol blijft het vanmiddag grotendeels droog. Hier volgen later vanmiddag ook opklaringen. Tussen de buien door, met zon, wordt het 24 tot 29 graden.

Morgen start de dag zonnig waarbij de temperatuur snel oploopt. Eind van de ochtend ontstaan stapelwolken welke de zon soms blokkeren. In de middag ontstaan dan verspreid over Oostenrijk enkele buien soms met onweer en hagel. De buien zijn minder talrijk en zwaar, op meer plaatsen blijft het droog. Het wordt 25 tot 30 graden.

Zaterdag is het flink zonnig en heet. De temperatuur stijgt hard en op uitgebreide schaal wordt het 30 graden. Kortom een perfecte dag voor het zwembad. Later op de dag ontstaan stapelwolken waaruit opnieuw enkele pittige regen- of onweersbuien ontstaan. Het is nog lastig te zeggen waar de buien precies ontstaan.

Zondag volgt een onstabiel dagje met al vroeger op de dag onweersbuien. Er zijn ook zonnige momenten waarbij het warm is.

Na het weekend breekt een periode met een hittegolf aan. Het wordt erg heet en door de komst van een hogedrukgebied wordt het ook nog eens stabiel. Dagelijks is het flink zonnig en wordt het met 30 tot 35 graden erg heet. Veel naar het zwembad dus!

Pas aan het eind van de week kan het minder heet worden.

Jeroen Elferink

Weather Underground PWS IBRIXE2
Weerstation FANtastisch Oostenrijk LIVE
Klik hier voor de mobiel versie

CampingWelt Grote banner

 

Logo Das Resort Brixen 1200 400

Logo Das Christine Appartement

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht