Warm weer maar met grote verschillen en kans op hagel

Warm weer maar met grote verschillen en kans op hagel

ZATERDAG:

de dag begint overal zonnig en al snel lopen de temperaturen flink op. De maxima liggen rond het middaguur tussen de 25°c en 30°c. In het zuidoosten is het nog een graadje warmer. In de bergen kan het klam aanvoelen omdat de luchtvochtigheid vrij hoog is. Dat is een voorbode voor onweer in de middag. Maar niet overal. Met name in het westen wordt er flink onweer verwacht. De CAPE (potentiële energie) is vrij hoog.

Dat resulteert in flinke onweersbuien. In de middag draait de wind in het westen naar het westen. De koele lucht botst op de warme lucht en dan komt er een fraaie lichtshow tevoorschijn. Er kan in een korte periode veel neerslag vallen. Tevens is hagel geen uitzondering.

ZONDAG:

er is een behoorlijke tweedeling in Oostenrijk. Het westen en noordwesten is regenachtig terwijl het oosten juist droog en warm is.  De wind waait in het westen wederom uit het westen terwijl de wind in het oosten iets meer uit zuidelijke richtingen waait. De temperaturen liggen in de regen rond de 18°c – 23°c maar in het oosten en uiterste zuidoosten kan de 30°c makkelijk aangetikt worden. De warmte wordt verdreven ten noordwesten van de lijn Klagenfurt – Wenen. Onder de lijn blijft het relatief warm.

Het resulteert in de volgende hoeveelheden neerslag. Het zuidoosten is neerslagarm terwijl het noordwesten veel regen heeft mogen ontvangen. Omdat het buien zijn kun je wellicht geluk hebben zodra je in het juiste dal bivakkeert. Dat is nu eenmaal de dynamiek van de bergen.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

er is een open weerbeeld. Iedere dag is er kans op een bui. De tweedeling verdwijnt en ook in het (zuid)oosten loopt de temperatuur terug en is er kans op een bui. Veel zal het niet zijn. Op dinsdag lopen de temperaturen dan langzaam weer op maar dalen (uit huidig oogpunt) tegen volgend weekend weer iets. Zo blijft de zomerse roller coaster lekker door hobbelen.

Fijn weekend

Ronaldo

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×