Hoe warm wordt het komende week?

Het is komende week warm en zonnig weer in Oostenrijk. Ook de avonden verlopen zwoel.

Hoe warm wordt het komende week?
Het is de komende dagen eigenlijk maar saai weer voor een weerman, alle dagen lijken op elkaar en veel actie is er niet. Maar voor de zomerliefhebber zijn het gouden dagen in Oostenrijk, want het wordt flink warm de komende week!

Vandaag start de dag met veel ruimte voor de zon, tot ongeveer het middaguur heeft de zon overal de overhand. Maar in de westelijke en zuidelijke Alpen ontstaan wel enkele stapelwolken. Sommige stapelwolken kunnen de zon tijdelijk blokkeren en in Oost-Tirol kan een plaatselijk bui vallen. Elders is het droog met veel ruimte voor de zon wordt het met 24 tot 27 graden aangenaam warm.

Morgen leek de kans op een bui eerst nog vrij groot, de modellen kwamen tot gisteren nog met deze kans. Maar ondertussen hebben de weermodellen dit er vakkundig uit gesloopt. De zondag verloopt juist prachtig met van zonsopkomst tot ondergang flink wat ruimte voor de zon! Slechts een enkele stapelwolk of vliegtuigstreep vormt een smet aan een verder strak blauwe lucht. Het wordt nog een tikkeltje warmer met 25 tot 28 graden.

Tot en met volgend weekend blijft het warm weer. Daarna volgt mogelijk een overgang naar guur en koud weer

Maandag maar ook dinsdag volgen 2-tal dagen met strak blauwe luchten en hoge temperaturen voor september, het kan 28 of 29 graden worden. Halverwege de week komt zelfs lokaal de tropische 30 graden nog één keer om de hoek kijken. Maar dan stijgt wel de kans op een onweersbui.

Vanaf volgend weekend lijkt het weer om te slaan. De stroming draait van zuidwest naar noordwest zoals op de animatie hierboven te zien is op de laatste kaarten. Mogelijk volgt dan een kou-inval met guur en nat weer. Maar gelukkig duurt het nog minstens een week voor het zover is. Nu eerst genieten van warm en zonnig nazomerweer!

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...