Warm zomerweer keert terug!

Warm zomerweer keert terug!

Zeker gisternamiddag en avond viel het weer flink tegen in grote delen van Oostenrijk. Zo regende het soms stevig door en was het ronduit fris. Maar gelukkig volgt snel een sterke weersverbetering in Oostenrijk, morgen wordt het alweer warm zomerweer.

Vanmorgen is het overal droog en schijnt in het westen de zon uitbundig, elders komen ook nog wolkenresten voor. In de loop van de ochtend trekken wolkenresten weg en komt overal de zon geruime tijd er goed bij. Maar dan vormen zich ook stapelwolken en een hele enkele stapelwolk kan tot een korte regenbui uitgroeien. De grootste kans hierop is weggelegd aan de grens met Duitsland. Bij een matige westenwind loopt het kwik op naar 20 tot 24 graden, kortom een comfortabele zomerdag.

Morgen profiteert Oostenrijk van een hogedrukgebied. Het is rustig en droog zomerweer, daarbij schijnt geregeld de zon flink. Maar er komen ook hoge wolkenvelden voor waar de zon vaak prima doorheen schijnt. Het wordt warm met 25 tot 28 graden.

Zaterdag schijnt de zon uitbundig en trekt de zuidwestenwind aan. Zo wordt de lucht nog warmer en kan het tropisch warm worden; op veel plaatsen rond 30 graden. Vanaf de tweede middaghelft neemt de kans op regen- en onweersbuien vanuit Vorarlberg oostwaarts toe. Mogelijk volgen tijdens de avondperiode flinke buien.

Zondag zien we een tweedeling, in het westen is het bewolkt met meerdere buien bij 18 tot 23 graden. In het oosten blijft het droog en zonnig met 29 tot 34 graden. Tussen beide gebieden in ontstaan zware regen- en onweersbuien.

Vanaf maandag is het overal weer warm zomerweer, daarbij kan dagelijks wel een regen- of onweersbui ontstaan.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×