Warm zomerweer maar met dagelijks buien

Mooi zomerweer, maar de kans op buien blijft

Warm zomerweer maar met dagelijks buien

Vanmorgen wisselen flinke zonnige momenten en enkele wolkenvelden elkaar af, vrijwel overal is het nog droog. Maar in de loop van de dag ontstaan stapelwolken, maar voert de oostenwind ook nieuwe wolkenvelden aan. Uiteindelijk is verspreid een hele enkele bui mogelijk, met name in Vorarlberg en Tirol. Toch hebben de droge perioden nog duidelijk de overhand. Met 24 tot 27 graden in de dalen is het heerlijk zomerweer.

Vanavond lost de enkele bui op en de nacht verloopt vrij helder.

Morgen start weer zonnig, maar in Karinthië komen wolkenvelden voor. Vanuit Slovenië trekken hier lichte buien het land binnen. Gedurende de dag trekken deze buien noordwestwaarts. Vooral in Tirol en Vorarlberg zijn later enkele stevige buien met ook onweer mogelijk. Elders overheersen opnieuw droge perioden met geregeld zon. Het wordt ook warmer met 25 tot 28 graden, bij een hoge luchtvochtigheid is het drukkend.

Woensdag volgen meer buien verspreid over geheel Oostenrijk. Na een drogere ochtend leeft de buiigheid op en de zon gaat vaker schuil. Voor de buien uit wordt het drukkend warm, ongeveer 24 tot 27 graden. Donderdag lijkt min of meer op woensdag.

Vrijdag volgt een wat drogere dag, behalve in het uiterste westen. De kans op buien is iets kleiner.

Jeroen Elferink

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Fantastisch Oostenrijk (900 x 600 px)

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×