Warm zomerweer, maar onweer dreigt

Het is deze dagen warm zomerweer, maar soms kunnen stapelwolken uitgroeien tot onweersbuien!

Warm zomerweer, maar onweer dreigt

Het is de komende tijd warm zomerweer in Oostenrijk, dagelijks stijgt het kwik naar vrij hoge waarden. Maar vanaf morgenmiddag dreigt wel dagelijks onweer.

Vandaag is het een fantastische zomerdag, van west naar oost schijnt de zon geregeld flink. Vooral in de westelijke deelstaten is de zon goed aanwezig. Wel trekken soms wat dunne middelbare of hoge wolkenvelden over, maar de zon heeft hier vaak weinig moeite mee. Meer bewolking komt in Karinthië voor. Het wordt uiteindelijk 25 tot 29 graden, met de hoogste waarden onder andere in het Inntal.

Morgen start de dag zonovergoten met blauwe luchten, waarbij de temperatuur snel stijgt. Uiteindelijk wordt het in de middag regionaal zelfs tropisch warm. Maar een front trekt Vorarlberg en Tirol binnen. Vanaf halverwege de middag neemt de kans op fiks onweer hier toe. Ook in Salzburg stijgt tijdens de avonduren de kans op onweersbuien. Hierbij is regionaal noodweer mogelijk, met zware windstoten en veel hagel. Aan de zuidkant en in het oosten blijft het de hele dag droog en zonnig.


Zondag ligt het front regelrecht over Oostenrijk, na een avond en nacht met veel onweer in centraal Oostenrijk, volgen in deze regio nieuwe onweersbuien. Tegelijkertijd is het in het westen juist bewolkt en regenachtig bij minder hoge temperaturen. Met moeite wordt hier de 20 graden gehaald, terwijl in het zonnige Karinthië of Stiermarken nog de tropische 30 wordt gehaald. Kortom grote verschillen binnen Oostenrijk. Tijdens de namiddag is opnieuw noodweer mogelijk in het laagland rondom de Donau.


Maandag verplaatsen de onweersbuien juist meer naar Karinthië en Stiermarken, in de andere deelstaten komt de zon weer tevoorschijn en keert warm zomerweer terug. Op uitgebreide schaal worden kwikstanden van 25 tot 28 graden verwacht. Enkel in het zuiden waar buien vallen blijft de temperatuur meer achter.

Ook de rest van de nieuwe week verloopt warm met veel zon, maar dagelijks blijft de kans op onweer bestaan.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×