Warm en zonnig weekend


Een omvangrijk hogedrukgebied ten noorden van Oostenrijk zorgt voor perfecte condities dit weekend. De zon schijnt flink en het is aangenaam tot zomers warm.

Vandaag schijnt de zon vooral flink in Voralberg, Tirol, grote delen van Salzburg en Kärnten. Lokale mistbanken lossen hier snel op en in de middag zijn hier hoogtens wat sluierwolken mogelijk. Maar in het oosten, vooral in Steiermark en het Burgenland, is het veelal zwaar bewolkt vandaag. Hier kan ook lokaal een regenbui vallen. Het wordt 24 tot 28 graden in het westen, 16 tot 23 graden in het oosten. In de bergen staat maar weinig wind, terwijl het oosten een vrij krachtige noordenwind heeft.

Vanavond en vannacht wordt het overal helder. Het koelt af naar 14 graden in Innsbruck tot 6 graden in het oosten.

Morgen lijkt het wel hoogzomer in september. De zon schijnt van vroeg tot laat overal flink. Echter in de ochtend kan in Kärnten en Steiermark nevel en mist hangen. Deze lossen nog voor het middaguur op. Het wordt flink warm met 24 tot 27 graden. Lokaal in Tirol oplopend tot 29 graden.

Na het weekend
Maandag
start overal nog flink zonnig waarbij de temperatuur snel oploopt. In Vorarlberg of Tirol kan het 30 graden worden. Elders ook warm met 24 tot 29 graden. In de middag volgen wel wolkenvelden vanuit het noorden en kan er een onweersbui ontstaan.

Dinsdag brengt een koufront enkele regenbuien soms met onweer. Aan de noordkant kan het eventjes flink doorregenen. Verder is ook nog genoeg ruimte voor de zon. Het wordt een stukje frisser. 15 tot 23 graden.

De lange termijn is nog enigszins onzeker. Een omvangrijk hogedrukgebied boven de Britse eilanden gaat de verdere verloop bepalen. Afhankelijk van de exacte positie hebben we of een koele noordweststroming, of warme zuid stroming. Richting het weekend keert hoe dan ook de nazomer terug.

Jeroen Elferink

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Banner Chalethuren Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht