Vanmiddag een warme 20 graden of meer…


Vanmiddag een warme 20 graden of meer…

Het is de laatste weken aanhoudend warm lenteachtig winterweer in Oostenrijk. Met regelmaat steeg het kwik naar 15 tot zelfs 18 graden, maar sinds de winter hebben we nog geen officiële warme dag gehad met 20 graden (of meer). Maar daar komt vanaf vandaag verandering in…


Vandaag hebben we te maken met een sterk ontwikkelde föhn, het is zacht en het kwik loopt ten noorden van de hoofdkam dan ook vrij snel op. Hoewel de zon vaak schuil gaat achter sluierwolken kan het in de lagere dalen 17 tot 21 graden worden. Dit zijn temperaturen die heel normaal zijn voor eind mei. Aan de zuidkant is iets minder uitgesproken mild. Op 1500 meter hoogte ligt de temperatuur van zuid naar noord veelal tussen 3 en 7 graden. Het blijft daarbij droog en in de bergen staat een stevige stormwind.

Morgen verdwijnt de föhn en wordt het iets minder zacht, toch is het met middagtemperaturen tussen 11 en 16 graden in de dalen vrij warm. Ook komt er meer bewolking voor en kan het weerbeeld zeker in het westen wat bedompt zijn. Later op de dag wordt de bewolking dikker waardoor een spatje regen mogelijk is.

Dinsdag is het bewolkt en druilerig weer, echter stroomt wel koudere lucht binnen. Hierdoor begint de sneeuwvalgrens te dalen naar 1300 meter in Vorarlberg en veelal 1500 meter elders in Oostenrijk. De neerslaghoeveelheden zullen beperkt blijven.

Ook woensdag blijft het bewolkt en nat, er zijn modellen die met serieuze neerslaghoeveelheden komen. Toch is de kans dat het bij relatief weinig neerslag blijft groter. De sneeuwvalgrens pendelt onder of rond 1400 meter.

Vanaf donderdag zien we een winterinval boven Oost-Europa. Waarschijnlijk bereikt deze laatste kans op serieuze winterkou Oostenrijk niet. Sterker nog, de kans op nieuwe relatief warme föhn situaties stijgt.

Jeroen Elferink

Chalet NL Last-minute campagne-1200x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×