Warme Koningsdag in Oostenrijk

Kaiserwetter vlag

Het oranjezonnetjes schijnt onder de Oostenrijkse vlag vandaag!

Warme Koningsdag in Oostenrijk

Het oranje zonnetje schijnt vandaag uitbundig in Oostenrijk. Daarbij is het flink warm voor eind april.

Koningsdag, vanmorgen is het zonnig en ligt het kwik nog wat aan de lage kant, maar al snel weet de föhn het flink op te warmen. In de bergen komt een flinke föhn wind te staan, soms zelfs stormachtig! In de dalen is het rustiger en lijkt het wel zomer. Vanmiddag wordt het maximaal 17 tot 23 graden. Heerlijk terrasweer maar vergeet niet je in te smeren.

Vanavond is het nog eerst zonnig, na zonsopkomst koelt het hard af.

Morgen trekt de föhn opnieuw aan en wordt het flink warm; 22 tot 26 graden. Maar in het westen blijft de lucht niet strakblauw, hier komen later op de dag wolkenvelden voor. Het blijft droog en in de bergen staat opnieuw veel wind. Wie nog wel gaat skiën kan gematigde skipistes op de gletsjers verwachten, met daarbij veel wind. (we gaan de sneeuw zelf op de gletsjers testen dus het resultaat gaan jullie horen)

Maandag zwakt de föhn af, maar is het juist flink zonnig. De temperatuur stijgt hard en komt uit tussen 23 en 27 graden. Kortom zomerweer! Ook de dagen daarna blijft het warm, maar wordt de lucht onstabieler. De kans op zomerse onweersbuien stijgt!

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×