Warme lentedagen in de maak


Warme lentedagen in de maak

De winter lijkt weer even helemaal terug in Oostenrijk. Gisteren viel er tot in de dalen sneeuw en vannacht vroor het op uitgebreide schaal flink. Ook deze ochtend is het koud en perfect wintersportweer, maar een aantal warme lentedagen volgen rap.

Vanmorgen is het nog fris maar wel zonnig weer, op veel plaatsen vriest het nog licht. Ook komt er wat mist of nevel voor maar dit lost vrij snel op. Ook de rest van de dag blijft de zon uitbundig schijnen, maar het wordt geleidelijk warmer. Vanmiddag is het dan weer volop lenteweer met temperaturen die in de dalen oplopen naar 13 tot 17 graden. Daarmee verdwijnt ook de sneeuwlaag onder 1500 meter weer heel snel.

Vanavond en vannacht is het helder, maar wordt het niet meer zo koud als de voorgaande nacht. Zo steekt er een föhn op.

Morgen hebben we te maken met een föhn en een tweedeling in Oostenrijk. Op de meeste plaatsen, eigenlijk de hele noordkant, schijnt de zon flink. Daarbij staat een warme föhn waardoor het hier 16 tot 20 graden wordt. Aan de zuidkant, bijvoorbeeld in Karinthië, is het juist bewolkt en tegenvallend. Hier blijft het onder 15 graden.

Woensdag is het juist wisselvallig weer, maar nog wel aardig warm. De maxima liggen tussen 14 en 18 graden. Vanaf donderdag volgen een aantal warme lentedagen, de temperatuur ligt dagelijks rond 20 graden!

Jeroen Elferink

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×