Een aantal warme maartdagen Oostenrijk

Donkere wolken pakken zich samen, gistermiddag boven Innsbruck. Zoals verwacht was het een minder mooie dag

Een aantal warme maartdagen Oostenrijk

Gisteren was het in grote delen van Oostenrijk minder mooi weer, en ook vandaag is dit lange tijd het geval. Maar de zon keert terug en komende week volgen ook nog een aantal warme maartdagen. Vanaf morgen stijgt het kwik dagelijks wel ergens naar 20 graden of nog iets meer.

Vanmorgen overheerst op veel plaatsen de bewolking. Uit het wolkendek vallen ook een aantal buien, vooral vanaf het Tiroler Unterland oostwaarts. Maar gedurende de dag ochtend lost een deel van de buien op en breekt het wolkendek vaker. Vanmiddag is het dan ook vaker droog dan nat en breekt regelmatig de zon door. Helemaal droog blijft het in Vorarlberg. Daarbij loopt de temperatuur bij maar weinig wind op naar 12 graden in het bewolktere oosten tot 16 of 17 graden in de lagere westelijke dalen. Op 1500 meter is het enkele graden boven nul.

Verwachting voor morgen

Morgen breekt een periode van een aantal warme maartdagen aan. Vooral tijdens de ochtend is het in heel Oostenrijk zonnig en stijgt de temperatuur vlot. Tijdens de middag trekken over het westen ook een paar wolkenvelden. Maar het weerbeeld blijft overal vriendelijk. Het wordt maximaal 17 tot 22 graden.


Ook woensdag is er veel ruimte voor de zon en stijgt de temperatuur hard. Gedurende de dag zullen er wel opnieuw enkele hogere wolkenvelden over het westen trekken. De beste papieren zijn voor Karinthië waar de lucht min of meer strakblauw blijft. Ook nu wordt het maximaal 17 tot 22 graden.

Vanaf donderdag komen storingen dichterbij. Het is vaker bewolkt en ten noorden van de hoofdkam blijft een bui mogelijk. Maar ook nu is het weer aan de warme kant met maxima tussen de 14 en 21 graden. Vrijdag stijgt de kans op neerslag overal en kan de temperatuur een serieuzere stap terugzetten. Echter neemt vanaf deze termijn de onzekerheid ook toe.

Jeroen Elferink-Ruijsch

skioutlet 2022 grote banner

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...