Warme zaterdag met hoge temperaturen

De natuur ontwaakt de komende tijd snel, zeker na deze warme zaterdag

Warme zaterdag met hoge temperaturen

Het ontbreekt deze aprilmaand nog aan warm of mooi lenteweer, maar dit gaat snel veranderen. Tenminste vandaag krijgen we al te maken met hogere temperaturen en morgen volgt een vrij zonnige en warme zaterdag. Maar of we het warme lenteweer houden?

Vanmorgen wisselen wolkenvelden en zonnige momenten elkaar af. Vooral langs de Duitse grens breekt de zon soms goed door. Uit dikkere bewolking in Karinthië kan soms al een bui vallen. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken en later vanmiddag kan verspreid een bui vallen. Sommige buien kunnen gepaard gaan met een klap onweer of wat hagel. Tussendoor is er ook voldoende ruimte voor de zon en bij niet al teveel wind voelt het aangenaam aan. De maximumtemperatuur komt uit tussen de 15 en lokaal 20 graden. De laatste keer dat we 20 graden hadden in Oostenrijk is nagenoeg alweer bijna een maand geleden. Dat zegt wel iets over het karakter van deze aprilmaand.

Vanavond lost de enkele bui snel op. In het oosten en noorden wordt het helder, elders blijven ook wolkenvelden achter.


Morgenochtend heeft de zon volop ruimte. Dit is het startschot voor een warme zaterdag, want al rond het middaguur stijgt het kwik op sommige plaatsen naar 20 graden. Vanmiddag stijgt de temperatuur verder en kan het op veel plaatsen 20 tot lokaal 25 graden worden. Maar dan trekken ook enkele wolkenvelden over vanuit Italië. Het blijft droog en met niet al teveel wind is het aangenaam en warm lenteweer.


Helaas is de warme zaterdag een eendagsvlieg. Zondagochtend trekt een koufront van west naar oost over Oostenrijk. Met name in Vorarlberg en Tirol is het de gehele dag bewolkt en regenachtig. Elders verloopt de ochtend nog droog en met een beetje zon kan het in Karinthië nog 20 graden worden. Later volgt hier ook regen een daling van de temperatuur.

De vooruitzichten zijn eerst vrij wisselvallig en koel. Zowel maandag als dinsdag trekken gebieden met buien of regen over Oostenrijk. Op maandag ligt de sneeuwgrens nog tot in het hooggebergte, op dinsdag kan het opnieuw wit tot 1300 meter worden. Gelukkig is het koudere en wisselvallige weer van korte duur, later in de week draait de wind naar het zuiden en kan het opnieuw warmer worden.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Interhome Banner 1250x700

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×