Warme en zonnige Paasdagen

De Paasdagen gaan warm en zonnig verlopen in Oostenrijk. Gisteren schreven we al dat het de komende dagen stabiel verlopen. Vandaag kijken we wat meer naar de details op korte termijn.

Vandaag zien we overal flink de zon. Daarbij is het rustig en stabiel lenteweer. In de dalen zien we vanmiddag temperaturen tussen de 15 en 21 graden. Op 2000 meter wordt het ongeveer 4 graden. Dat is aan de zachte kant voor medio april. Later vanmiddag kunnen er in het zuiden wat dikkere sluierwolken overtrekken.

Morgen, Goede vrijdag, wordt het nog warmer me veel zonneschijn. In de ochtend zijn enkele mistbanken mogelijk maar deze zullen snel oplossen. Er waait een matige wind uit het zuidoosten welke in stoten snelheden tot 50km/u kan bereiken in Wenen. In de bergen is het windstiller. Daarbij wordt het 18 tot 23 graden en op 2000 meter 7 graden.

Zaterdag opnieuw veel zonneschijn. Het is een opmaak naar de Paasdagen. Ook vandaag temperaturen in de 20 graden. Met voldoende instraling zullen we her in der in stedelijke gebieden de eerste 25 graden zien.

De Paasdagen zelf verlopen ook flink zonnig en warm. Alleen op de 2e Paasdag is een lokale onweersbui mogelijk. Daarbij temperaturen tussen de 19 en 25 graden. De 25 graden in onder andere het Inntal.

Geniet ervan!

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...