Morgen breekt een warme en zonnige voorjaarsperiode aan

Vandaag is het nog even afzien. In heel Oostenrijk hangen dikke wolkenvelden waardoor de zon slechts lokaal doorbreekt. Daarbij regent en sneeuwt het ook nog eens. De sneeuw kan deze ochtend tot 400 of 500 meter vallen. Vanmiddag wordt de lucht wat milder van karakter en stijgt de sneeuwgrens uiteindelijk over de 1000 meter. Daarbij staat een matige oostenwind welke het voor het gevoel nog eens kouder maakt.

Morgen breekt een prachtige, warme en zonnige voorjaarsperiode aan. Op de meeste plaatsen is het flink zonnig. Al kunnen er ook enkele buien ontstaan. Koud is het morgenmiddag niet meer met op de thermometers 10 tot 17 graden. Later in de middag kunnen enkele stapelwolken uitsmeren waardoor het tijdelijk wat bewolkter is.

Dinsdag is het in grote delen van Oostenrijk flink zonnig. Al trekken er wel soms wat dichtere sluierwolken over. De wind is naar het zuiden gedraaid en daardoor is het mild. We zien de eerste 20-ers weer verschijnen.

En de hele week blijft het meest prachtig lenteweer. Een blokkade zorgt voor een lange en mooie voorjaarsperiode. Later in de week zien we temperaturen die wel eens richting de 25 graden kunnen gaan. Daarmee laten we de winter definitief achter ons. Overigens is het op de weerkaarten best spannend. We krijgen dejavu gevoelens met vorig jaar want nieuwe stabiele blokkades ontstaan momenteel.

Jeroen Elferink

Instagram Banner

Summit Travel

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht