Warmer en de zomerse 25 graden wordt bereikt!

Kitzbühel Schwarzsee Wilderkaiser Topfoto

Warmer en de zomerse 25 graden wordt bereikt!

Het gaat zaterdag echt warmer worden dan de afgelopen dagen en daar zijn we zeker aan toe.

De temperaturen lopen op van 19 tot 25 graden, maar in Osttirol tot Obere Murtal kan het koeler blijven met 15 tot 19 graden. Omdat er in Oost-Tirol, Karinthië en delen van Stiermarken veel bewolking is, komt de zon maar af en toe tevoorschijn en vallen er de hele dag een paar regenbuien.

In het grootste deel van Oostenrijk schijnt soms de zon. Overdag kunnen er regenbuien of onweersbuien ontstaan, bijvoorbeeld in de Ausserfern of richting Wenen. Tussen Kufstein en Linz blijft het overwegend droog bij een föhnig windje uit het zuiden tot het oosten. Op 2000 meter is het in de middag 6 tot 10 graden.

Zondag word een dag dat op een aantal plaatsen de 25 graden wordt bereikt of zelfs wordt overschreden.

De zon schijnt in heel Oostenrijk, niet geheel uitbundig maar we gaan hem zeker wel zien. In de vroege ochtend kan nog sprake zijn van mist of laaghangende bewolking.

In de loop van de dag ontstaan ​​er stapelwolken en enkele regen- of onweersbuien. Maximum temperatuur ligt tussen de 20 en 28 graden, op 2000 meter ligt het kwik  rond de 10 graden.

Hoe gaat het in de nieuwe week verder?

Maandag kunnen we veel zon verwachten. In de loop van de dag komen er stapelwolken, in de bergen en in het zuiden mogelijk enkele buien of zelfs onweersbuien. Matige wind uit noordoost tot zuidoost en in de middag 20 tot 28 graden.

Dinsdag schijnt de zon nog maar niet zo uitbundig als maandag. Later op de dag nadert er vanuit het westen een verspreide regen- en of  onweersbui. De wind komt uit het zuiden tot westen.  Maximale waarden: 18 tot 26 graden.

Woensdag zo nu een dan zon. In de bergen en in het zuiden overdag enkele stevige regenbuien en onweersbuien. Matige noordenwind, soms stevige windvlagen in de onweersbuien. Maximale waarden  tussen 17 en 25 graden, het warmste wordt het in Neder-Oostenrijk.

Al met al gaan de temperaturen boven de 20 graden uit met uitschieters naar echte zomerse waarden.

Weer Oostenrijk 19 mei 2023

Mesnerwirt Westendorf

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×