Met de dag warmer en mooier

Het verschil tussen oost en west was gisteren in Oostenrijk groot. In Vorarlberg (links) was het gisteren de hele dag bewolkt en regenachtig. Maar in het oosten en zuiden, zoals in Wenen (rechts), was het flink zonnig en nog tropisch warm. Maar vandaag kan er in heel Oostenrijk een bui vallen. Vanaf morgen wordt het dan met de dag overal mooier en warmer.

Vandaag ligt een band met bewolking en neerslag over centraal Oostenrijk. Voor deze band uit ontstaan in de loop van de dag enkele buien. Echt zware onweersbuien worden nergens verwacht, toch valt een enkele klap niet uit te sluiten. In de loop van de middag nemen de drogere periode’s de overhand en vanuit het westen volgen enkele opklaringen. Het wordt 22 tot 25 graden. Ook in het zuiden is het tijdelijk iets koeler.

Vanavond en vannacht zijn er opklaringen maar vanuit Italië volgen nog enkele losse regenbuitjes in onder andere in Tirol en het Salzburgerland. In sommige dalen kan ook mist en nevel ontstaan. Het koelt af naar 14 tot 7 graden.

Morgenochtend lossen mist en nevel snel op. Er zijn flinke zonnige momenten maar over centraal Oostenrijk liggen ook enkele wolkenvelden. Deze lossen snel op en het tweede deel van de ochtend verloopt zo goed als zonnig. In de middag ontstaan in de bergen stapelwolken welke kunnen uitgroeien tot flinke buien. Verspreid kan er in de middag een enkele forse onweersbui vallen. De middagtemperatuur stijgt naar 25 tot 28 graden.

Vanaf vrijdag neemt de invloed van hogedrukgebieden verder toe. De buienkans daalt en de temperatuur stijgt. Dagelijks wordt het flink zonnig en warm. Toch blijft de kans op een lokale onweersbui in de namiddag bestaan. Maar over het algemeen is het prachtig zomerweer.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Werken in Oostenrijk banner

Snowworld banner groot

Snowworld banner Algemeen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht