Warmer weer in aantocht maar voor hoelang

Filzmoos 17-12-2023

Filzmoos 17-12-2023

Warmer weer in aantocht maar voor hoelang

Hoge temperaturen en sneeuwgrens is niet iets wat je wil zo richting de feestdagen.

Het is de komende dagen even door een “zure appel” bijten maar een zonnetje en heerlijke pistes is ook wel weer heerlijk. Zo ook vandaag waar de zon overal is te zien. Lokaal begint de dag met (dichte) mist.

De wind is zwak en komt uit het zuiden tot westen.
Sneeuwgrens 18-12-2023 1500
Het wordt een milde dag met een maximum tussen de 6 tot zelfs 16 graden in het oosten van het land. De sneeuwgrens stijgt tot boven de 2000 meter maar het blijft gelukkig droog.

Morgen wordt het niet veel kouder eerder warmer. Ook nu bepaald een hoge drukgebied voor zonnig, zeer mild en droog weer waarbij de stroming langzaam uit het westen komt. De dag begint lokaal met mist en trekken er vanuit het noorden enkele wolkenvelden het land binnen.
Sneeuwgrens 19-12-2023 1500
Het beloofd weer een overwegend zonnige dag te worden met weer hoge temperaturen tussen de 4 en zelfs 15 graden. Op ongeveer 1500 meter wordt het maximaal 7 graden. Dit allemaal met een overwegend zwakke tot matige wind uit het zuiden tot westen.

Verdere trend

Woensdag wordt het merkbaar koeler met een maximum tussen de 1 tot 9 graden. Dit dankzij het verschuiven van het hogedrukgebied richting het oosten, hierdoor komt er ruimte voor storingen vanuit het noorden die kou en neerslag met zich mee brengen. De sneeuwgrens daalt naar ongeveer 900 meter in de middag en verder gaat het dalen tegen de avond. De wind komt uit het noorden tot oosten en is krachtig. Op 1500 meter zal het rond het vriespunt gaan liggen

Donderdag wordt een overwegend bewolkte dag waaruit het nodige aan regen en sneeuw kan vallen. De sneeuwgrens stijgt naar ongeveer 1500 meter. De wind zal matig tot krachtig zijn, komend uit het zuidwesten tot westen. Maximum zal uitkomen tussen 2 en 9 graden.

Hoe alles richting het weekend zal verlopen is nog onzeker. De modellen zijn nog niet over het verloop richting de feestdagen eens.

Morgen meer hierover.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×