Warmtefront brengt regen en sneeuw

warmtefront regen sneeuw

Warmtefront brengt regen en sneeuw

De aanloop naar het weekend brengt neerslag dankzij een uitloper, het weekend zelf is het moment om als het kan de pistes op te gaan.

Vandaag begint de dag in het westen en noorden met neerslag, met name rond de Bodensee valt er aanvankelijk regen of ijzel. In de loop van de dag zal het droog worden en kan de zon te zien zijn. De sneeuwgrens ligt onder de 1400 meter. Maximum ligt vandaag tussen de -2 en +6 graden.

Morgen keert de winterkou even weer terug en zakt de sneeuwgrens naar ongeveer 500 meter. De dag wordt beheerst door bewolking waaruit het met enige regelmaat uit gaat sneeuwen of regenen. In delen van Karinthië, Zuid-Stiermarken en Burgenland kan het gaan ijzelen. Maximum ligt tussen de -3 in het noorden tot +6 in het zuiden.
warmtefront regen sneeuw

Het weekend

Het weekend wordt het koud en overwegend droog. Met name op de zaterdag kan in de ochtend vanuit het Salzkammergut gaan sneeuwen dat tot in het middaguur kan doorgaan. Later op de dag breekt de zon er vaker door waardoor het allemaal wat vriendelijker uit gaat zien. Maximum ligt tussen de -3 en +3 graden.

Zondag weer een stuk kouder met een maximum tussen de -6 en +1 graden. Het blijft droog met veel zon maar het zal niet geheel onbewolkt zijn.

Hoe het allemaal in het na het weekend gaat verlopen. Morgen weer meer weer vanuit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...