Wat betekent de oranje pijl in Duitsland

omleidingspijl

Wat betekent de oranje pijl in Duitsland?

Iedereen die in Duitsland op de autobahn rijdt zal ergens deze pijl wel gezien hebben. Maar de vraag is wat betekent deze pijl.

De pijl zie je bij afslagen op de autobahn en is een zogenaamde omleidingspijl. Zeker op drukke routes kan deze pijl zeer handig zijn ook voor ons Nederlanders. Het is namelijk een bord die een routeadvies geeft.

Advies

De pijl zie je op wegen waar het druk kan zijn en toont een routeadvies. Dit voor het geval als de snelweg waar je op rijdt te druk is. Maar kan ook een advies geven als de weg is afgesloten of dat er een file staat.

Dit bord kan handig zijn om files te mijden en daarmee een hoop verlies aan tijd en ergernis te voorkomen. Het einde van de omleiding wordt aangegeven door een oranje pijl met strepen erdoor. Het is uiteraard niet verplicht om de pijlen te volgen.
Naast deze pijl kan je ook nog een U bord tegenkomen. Dit is een genummerde omleiding op de Autobahn. Bij een file kunnen automobilisten deze omleidingsborden volgen om de file te ontwijken en verderop weer op dezelfde Autobahn terug te keren.
omleidingspijl

Nederland

Ook Nederland heeft “U” borden en ook hier betreft het een uitwijkroute. Dit zijn blauwe borden met een grote U gevolgd door een nummer. Als er op de snelweg een ongeluk is gebeurd, kan Rijkswaterstaat op matrixborden aangeven welke U-route er gevolgd kan worden om de file te ontwijken.

Een overzicht van alle “U” borden in Nederland kan je hier vinden. Alle borden die je in Duitsland tegen kan komen kun je hier in een overzicht vinden.

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...