Wat gaat het weer doen na zomerse dagen?

Saalbach 1300 uur 03-09-2020

Wat gaat het weer doen na zomerse dagen? Het was gisteren nog genieten van veel zon met zo af en toe een wolk die voorbij dreef. Echt een heerlijke dag met lekkere temperaturen voor leuke activiteiten. Vandaag wordt weer zo’n dag.

Maar zoals zo vaak deze zomer komt er een moment dat het overgaat naar een ander weertype, en ook nu is dit het geval. Maar eerst nog een dag genieten want vandaag wordt weer een FANtastische dag metheel veel zon, ook de temperaturen geeft je weer het gevoel dat het nog hartje zomer is. Met een maximum van tussen de 22 en 28 graden wordt het nog even genieten. Op 2000 meter blijft het steken tussen de 10 en 17 graden.

Morgen tapt het weer uit een ander vaatje, het is wel warm met het nodige aan zon maar geleidelijk aan zal er in de bergen enkele regen- en onweersbuien te verwachten zijn, dit zal zo vanaf het middaguur vorm geven. Desondanks stijgt de temperaturen naar waardes van 23 tot zelfs 30 graden, de hoogste temperaturen zijn in het oosten te vinden. Op 2000 meter ligt het tussen de 12 en 18 graden.

herfstachtig

Verdere trend

De trend na het weekend is herfstachtig dit betekent hoop neerslag maar ook kan de zon doorbreken. De zondag gaat gepaard met veel buien waarvan sommigen zwaar kunnen zijn, het zal ook een stuk koeler worden dan de afgelopen dagen. Maximum temperatuur zal liggen tussen de 15 en 22 graden, echter zal het van Klagenfurt tot Güssing stijgen tot 26 graden.

Maandag verloopt koel en bewolkt, uit de bewolking kan het wat gaan regenen, vooral in in Tirol, Salzburg, Karinthië en West-Stiermarken blijft het langer bewolkt met neerslag. Elders zal de neerslag rond het middaguur stoppen waarbij de zon zich even kan laten zien. De temperaturen liggen tussen de 14 en 21 graden. De dinsdag blijft zoals het er nu naar uitziet droog met veel zon, maximum ligt tussen de 17 en 23 graden ongeveer gelijk aan de dagen ervoor. Verder richting het westen kan de 26 graden aangetikt worden.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Weerstation.

Sinds juli 2019 heeft FANtastisch Oostenrijk haar eigen weerstation, deze bevind zich bij ons thuisbasis in Brixen im Thale. De gegevens van ons weerstation zijn hier in te zien, ook kan men van alles terug vinden.

Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Turner Banner

Solden grote banner

Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

CMP Grote Banner 2020

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...