Wat voor weer krijgen we met Pinksteren?

Zouden we met Pinksteren ook mooi weer hebben?

Wat voor weer krijgen we met Pinksteren?

Donderdag staat er een behoorlijk windje, dat kan zelfs een föhnnstorm zijn die vanuit het zuidoosten tot zuiden waait.

In het Waldviertel zijn windstoten van rond de 80 km/u te verwachten, maar ook in Wenen tot 60, 70 km/u. Er hangt veel bewolking en er zullen zeker ook regen- en onweersbuien voorkomen.

In Oost-Tirol en in Opper- en Midden-Karinthië regent het overdag het meest. In het zuiden blijft het meestal bewolkt. Aan de noordkant van de Alpen zijn er langere zonnefasen, in het westen schijnt de zon in de ochtend uren.

In Vorarlberg gaat het ook regenen en daar is soms wel hagel bij. De temperaturen bereiken 13 tot 25 graden, tot 25 graden van het Unterinntal tot Opper-Oostenrijk. Op een hoogte van 2000 meter is het 5 tot 10 graden.

Donderdagavond wordt de regen in de bergen en in het zuiden heviger.

Naarmate de nacht vordert, banen regen- en onweersbuien zich een weg naar het Donaugebied. In Vorarlberg en in de Ausserfern zal het waarschijnlijk de hele nacht flink gaan regenen. In totaal kunnen grote hoeveelheden regen zich ophopen.

Vrijdag kunnen er zware regenbuien en onweersbuien vallen, vooral in de noordelijke Alpen, in het oosten en in het zuidwesten. Tussendoor breken ook de wolken, waardoor ook de zon tevoorschijn kan komen. In Neder-Karinthië en het zuiden van Stiermarken en Burgenland schijnt de zon zelfs.

Er waait een stevige tot krachtige wind uit west tot zuid. In het oosten en zuidoosten bereiken de temperaturen 14 tot 24 graden. Op een hoogte van 2000 meter is het 2 tot 6 graden.

Zaterdag meer zon in heel Oostenrijk, echter het is niet stabiel. Verder mistvelden, wolken en enkele regen- en onweersbuien. Matige tot krachtige wind uit west tot zuid.

De maximum temperaturen, 16 tot 25 graden, tot 25 graden in het Burgenland.

Pinksteren zou wel eens zonnig kunnen gaan verlopen. Maar grote wolken, regen en onweersbuien zullen toch ook verspreid kunnen vallen.

Van Flachgau tot het noordelijk Burgenland staat een stevige tot krachtige westenwind.

Middagtemperaturen: 16 tot 25 graden. Tweede Pinksterdag veel zon. Er kunnen echter tijdelijk nog enkele wolken verschijnen. Ook enkele regen- en onweersbuien zijn mogelijk. Matige tot krachtige wind uit noord tot oost. Maximale waarden: 17 tot 25 graden.

Of het met Pinksteren ook echt mooi weer gaat worden. Wij houden een slag onder de arm. Lees het maar in de komende berichten.

Weer Oostenrijk 15 mei 2024

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×