Water in plaats van sneeuw op de Hintertux gletsjer

Hintertux gletsjer

De Hintertux Gletsjer ca. twee weken geleden.

Water in plaats van sneeuw op de Hintertux gletsjer. Wie herinnert zich de twee video nog van skiërs op zwaar gesmolten pistes op de Hintertux Gletsjer. Maar zijn de video’s wel van dit jaar?

Dat de gletsjers het zwaar hebben zal niemand ontkennen zeker na een winter waar de hoeveelheid sneeuw dat er viel ver onder was tov wat er normaal valt. Ook de opwarming speelt hierbij een rol. Maar de twee video’s die sinds donderdag op social media circuleren veroorzaken de nodige opschudding. Hier is te zien hoe mensen aan het ploegen zijn door zwaar gesmolten sneeuw bij een sleeplift op de Hintertuxer gletsjer. De reacties waren niet mals onder de video’s er werd kritiek geuit op het “zomerskitoerisme” in tijden van klimaatcrisis en “hebzucht”.

Maar inmiddels is het bevestigd dat de beelden niet van dit jaar is.

Niet van dit jaar

Uit welk jaar de opname komt durft Matthias Dengg, lid van de raad van bestuur, niet te zeggen maar dat het niet uit dit jaar komt weet hij zeker. Hij ziet dit aan de bedekte gletsjergebieden op de achtergrond, die deze winter niet bedekt waren geweest. Maar “zulke fases gebeuren altijd,” relativeerde Dengg en gaf toe dat de omstandigheden op dit moment erg moeilijk zijn. Op dit moment lijken de pistes op de scène die je in de video’s kunt zien.

Half augustus

Deze omstandigheden heb je normaal gesproken alleen van half augustus tot begin van de herfst in september. Maar de combinatie van een ongewoon warm voorjaar en winter met weinig sneeuw zijn de oorzaak van de huidige situatie aldus Dengg. De huidige hittegolf heeft de rest gedaan waarbij het ongewoon warm is zelfs op grote hoogte.

Op twitter circuleren twee video’s een met de titel “Tiroler gletsjer of nieuwe rampenfilm?” en is inmiddels al 100.000 keer bekeken.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Om te laten zien dat niet alle jaren hetzelfde zijn staan hieronder nog twee video’s die we opnamen op 30 juli 2016.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...