Wateroverlast mogelijk in Vorarlberg

Wateroverlast mogelijk in Vorarlberg, een actief front is precies boven Oostenrijk vastgelopen in een hogedrukgebied. Hierdoor zijn er dagelijks flinke regenbuien mogelijk. Maar ook is het verschil tussen vooral het westen en oosten erg groot. Regionaal is het de komende dagen eventjes slechter of juist aanhoudend mooi zomerweer.

Deze ochtend zien we al de eerste buien boven Vorarlberg hangen, elders is het nog droog. In het zuiden schijnt de zon flink en hier blijft het vandaag ook prachtig zomerweer. Ook in het oosten verloopt een groot deel van de dag nog zonnig en heet. Maar de buien boven Vorarlberg groeien opnieuw uit richting Tirol, Salzburg en Niederösterreich. Hier verloopt de middag buiig met mogelijk onweer en lokaal hagel. Op het grensvlak tussen de hitte in het zuiden en oosten ontstaan vanmiddag enkele zware onweersbuien. De buien hebben een lokaal maar uiterst fel karakter. Rondom de regio van het Dachstein massief verwachten we de zwaarste buien. Het kwik stijgt vanmiddag naar een koele 16 graden aan de Bodensee en nog een heette 32 graden aan de Neusiedlersee.


Vanavond en vannacht regent het flink door in Vorarlberg. Ook delen van Tirol krijgen met deze neerslag te maken. Daarbij kan de sneeuwgrens zakken naar 2500 meter. Het Arlgebergte is dus morgenochtend wit. De kans op wateroverlast is groot want de neerslaghoeveelheden lopen op naar 50 tot 60mm. Hou rekening met beekjes en riviertjes die buiten hun oevers kunnen treden. Elders in Oostenrijk verloopt de nacht juist helder en droog. Het koelt af naar 8 tot 16 graden, in het oosten tot 19 graden.

Morgen trekt in de ochtend de neerslagband richting centraal en noordoost Oostenrijk. De intensiviteit gaat langzaam uit de neerslag. In de middag zijn er lange droge momenten. Aan de zuidkant kan dan juist een flinke bui, mogelijk met onweer, vallen. Het uiterste oosten en westen houden het droog met zonnige opklaringen. Het wordt 17 graden in de regen tot 25 met de zon. Rondom de Worthersee kan het nog 26 of 27 graden worden.

Donderdag keert de zomer in een groot deel van Oostenrijk terug. De luchtdruk stijgt verder en de buienontwikkeling wordt ingedamd. Toch valt een lokale pech bui in de middag niet uit te sluiten. Het wordt al flink warmer met 25 tot 30 graden.

Vrijdag is het in heel Oostenrijk flink zonnig en warm. Idem voor de zaterdag met veel zon. Beide dagen kan het 30 graden worden. Zondag neemt in de warme lucht de kans op een warmte onweersbui toe. De algemene indruk van het weer blijft vriendelijk en zomers.

Jeroen Elferink
Weerstation FANtastisch Oostenrijk live

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht