Wateroverlast Oostenrijk 18 juli 2021

Mittersill overstroomt 18 juli 2021

Gaat Mittersill het houden vandaag?

Wateroverlast Oostenrijk 18 juli 2021

De hevige regenval zorgde zondagnacht voor veel problemen in Tirol. Hulptroepen (oa brandweer) is op 356 plaatsen ingezet tussen zaterdagavond 18 uur en zondagmorgen. Vooral in het Unterland en in het gebied van Kufstein. Het stadscentrum van Kufstein staat onder water. Volgens de eerste informatie raakte niemand gewond.

Omgeving Kufstein

Men is vooral bezig geweest met  het leegpompen van kelders tot aardverschuivingen en wegversperringen. Vooral het gebied van Kufstein werd getroffen en rond middernacht werd in de stad Kufstein een alarm voor de burgerbescherming afgeroepen.

Het stadscentrum stond daar onder water en er waren 194 brandweerkorpsen. Ook op zondagochtend kon de all-clear niet worden gegeven, het bleef hevig regenen, meldde Kufstein District Kapitein Christoph Platzgummer.

Het stadscentrum van Kufstein stond zondagochtend nog onder water. Op dit moment nog niet helemaal duidelijk of er al verbetering in zit.

Om 07.45 uur werd het alarm voor de civiele bescherming opgeheven, maar de bevolking wordt nog steeds verzocht thuis te blijven en de kelders en ondergrondse parkeergarages niet te betreden. De schade is enorm, de omvang wordt nu pas langzaam zichtbaar bij daglicht, verklaarde de burgemeester van Kufstein, Martin Krummschnabel, op een vraag van ORF Tirol.

Zondag wordt een uitdaging, enkele honderden brandweerlieden zijn momenteel in de omgeving van Kufstein bezig met opruimwerkzaamheden. Bijna alle brandweerkorpsen in het Unterland zijn druk bezig, aldus de rijksbrandweerinspecteur Alfons Gruber. Ook  komt er hulp uit Beieren.

Kelschau niet meeer bereikbaar en ook evacuatie in Söll

De plaats Kelchsau is momenteel niet toegankelijk, daar is de provinciale weg weggescheurd van de Kelchsauer Ache en is niet meer begaanbaar. Zie ook de beelden hierboven! Ook is dit dorpje niet bereikbaar meer voor de buitenwereld.  De Kelchsauer Landesstrasse is afgesloten!

Söll

In Söll was er een aardverschuiving geweet, gelukkig raakte niemand gewond, aldus burgemeester Alois Horngacher. 16 mensen werden voor de zekerheid geëvacueerd. Deze mensen bevinden zich mu in een Hotel waar ze opgevangen worden.

Westendorf

Aan de Brixentaler Bundesstrasse in Westendorf liep de spooronderdoorgang ten westen van het treinstation van Westendorf onder water. Een beek, die zich op de Salvenberg bevindt is ook buiten de oevers getreden. Het water en de modder stroomden over de weide naar de Brixentaler Bundesstrasse. De Brixentaler Bundesstrasse was in dit gebied tot na middernacht afgesloten. Het verkeer werd ter plaatse omgeleid.


Fernpass

Maar ook rond de Fernpass, in Oost-Tirol en in het Zillertal zorgde de regen voor problemen. Ook zondagochtend was er geen versoepeling in zicht. Het bleef in veel gebieden regenen, veel mensen merkten de schade aan hun eigen huis of eigendom pas op na het opstaan, aldus het Tiroler controlecentrum.

Wegen en spoorlijnen gesloten

Door de modder- en aardverschuivingen moesten in Tirol voor de veiligheid tal van wegen worden afgesloten. De Felbertauernstrasse, de Fernpassstrasse, de Achensee Bundesstrasse en tal van rijkswegen werden zondag getroffen.

Het slechte weer heeft ook veel schade gebracht aan de ÖBB (zeg maar de NS van Oostenrijk). Er zijn tal van beperkingen in Salzburg en Tirol. De route tussen Schwarzach-St.Veit en nabij Golling is momenteel onderbroken. Door de wateroverlast is daar geen vervangend spoorvervoer mogelijk. Rond 7.30 uur werd de route over het Deutsches Eck hervat.

Watervallen

Zie onderstaande de beelden!

Pinzgau, de weg tussen Mittersill en Zell am See

Mittersill overstroomt 18 juli 2021

In Mittersill zijn de oevers nog verhoogd met zandzakken!

We kregen van onze eigen weerman Jeroen door dat er geen doorkomen aan was. Doel was om naar Kaprun te gaan. In de ochtend was nog aangegeven dat de weg berijdbaar zou zijn, deze is toch uit voorzorg afgesloten. Laten we hopen dat ook daar de schade mee gaat vallen.

Bron: ORF en Heute

Onze eerder berichtgeving van vandaag:

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...