Wateroverlast opkomst in Oostenrijk

Wateroverlast opkomst in Oostenrijk

13639629_1051571441594201_621171650_o
Afgelopen week had Oostenrijk te maken met een hittegolf die gisteren zijn climax bereikte. Toen steeg het kwik richting de 37 graden. Dit resulteerde savonds al in flinke onweersbuien, die lokaal voor watoverlast zorgde. Oa Imst werd hard getroffen. Maar vanavond en morgen wordt meer wateroverlast verwacht als een koufront over Oostenrijk trekt.

onweer2
Deze flinke buien hebben we te danken aan een strijd tussen enerzijds koele lucht in het westen en anderzijds hete lucht aan de zuidzijde.

current (2)
En dit is het zicht in de felle buien. Tijdens de buien kan het tot felle windstoten, hagel en onweer komen.

rsum_16071518_16071200
De komende dagen gaan de hemelsluizen volledig open. Er kan maar liefst 80 tot 100 mm regen vallen! Op de hoogste toppen kan dit donderdag zelfs even overgaan in sneeuwval, wat dan weer goed nieuws is voor de gletsjers. Het blijft koel, met temperaturen rond de 15 graden. Al met al slecht weer, waarbij de kans op overstromingen groot is.

verwachting2
Maar het slechte weer duurt niet lang. Vrijdag breekt op veel plekken de zon alweer door als een nieuw hogedrukgebied in de maak is.

verwachting
Het weekend is het alweer volop zwembad weer ! En de hittegolf kan weer verder worden voortgezet.

Kortom we hebben even te maken met een flinke dip, maar al snel erna keert de zomer goed terug !

Geniet ervan,
Jeroen Elferink

(Foto : Chantal Weekers)

Alpen Reizen

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht