Watervalweg bij Ferleiten bij Grossglockner Hochalpenstrasse

Watervalweg Ferleiten

Watervalweg bij Ferleiten bij Grossglockner Hochalpenstrasse

Lange tijd konden we maar weinig van de bergen genieten. Gelukkig kunnen we nu weer ongestoord een frisse neus halen, en zo langzaamaan genieten we van een bergtochtje hier en daar. Afgelopen week liep ik, Gabi, een mooie wandeling bij Ferleiten, aan de voet van de Großglockner Hochalpstraße. Het was de Watervalweg Ferleiten en deze tocht bevatte alles wat een mooie bergwandeltocht hoort te hebben: prachtige natuur, een echte highlight, en lekker eten aan het einde.

Startpunt

Het startpunt van de Watervalweg is eenvoudig te vinden. Je rijdt tot aan de Mautstelle aan de kant van Fusch bij de Großglockner Hochalpstrasse, maar voor je die bereikt parkeer op de parkeerplaats aan de rechterkant. Bij het Tauernhaus, een gezellige en traditionele plek om na afloop heerlijk te eten. Het startpunt ligt direct naast het Tauernhaus en is goed aangegeven. De Watervalweg is een rode route welke ongeveer 2,5 tot 3 uur in beslag neemt. Een goede basisconditie, stevig schoenwerk, wat te drinken en te snacken, en niet teveel hoogtevrees, vormen een goed uitgangspunt voor deze tour.

Omhoog

Het gaat direct vrij vlot omhoog en er worden de nodige hoogtemeters gemaakt. Maar daarom word je al snel beloont met mooie uitzichten. Helaas was het op de dag van deze tocht niet al te zonnig, maar dat mocht de pret niet drukken. Via boswegen, wandeltrails en weides, brengt de route van de Watervalweg je verder omhoog naar het hoogtepunt en komt uiteindelijk de waterval in zicht. Tijd om eens even van dit prachtige stukje natuur te genieten!

Watervalweg Ferleiten 5

Waterval

Het mooie aan deze route is, dat het pad achter de waterval langs loopt. Daarom geniet je niet alleen van prachtig zicht op de waterval, maar ook van een uniek uitzicht van achter het stromende water. Wees wel voorzichtig: de trail in de omgeving van de waterval kan glad en glibberig zijn. Daarom zijn goede schoenen van belang, en maak ook gebruik van de staalkabel die er hangt om iedereen zijn veiligheid te garanderen. Achter de waterval zijn een aantal zitplekken, de ideale locatie om een pauze in te lassen, wat te drinken en vooral… te genieten.

Lekker

De route terug  van de Watervalweg verloopt over de almweides waar koeien je gezelschap houden en je vele holen van marmotten vinden kan. Via een onbewoonde alm kom je uiteindelijk weer terug op de bosweg welke deels ook de weg omhoog was. Inmiddels zijn er 2,5 uur verstreken en begint de maag te knorren. Tijd om lekker naar beneden te gaan. Na een vlotte afdaling is het een aanrader een bezoekje aan het Tauernhaus te brengen.

Een insidertip en erg lekker; bestel de Pinzgauer Bauernkrapfen. Een heerlijke lekkernij welke in een hartige variant met zuurkool, of een zoete variant met marmelade te bestellen is. En wees niet verbaasd als je alleen een vork als bestek krijgt, dit traditionele gerecht word met een vork en met de hand gegeten. Simpelweg de vulling lekker met je vork in de Krapfen scheppen en smullen maar!

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk Logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×