We mogen reizen maar strengere controles in Oostenrijk

Lawine gevaar Choralpe Kandleralm piste verlatenWe mogen reizen maar strengere controles in Oostenrijk

Afgelopen week is in Nederland een persconferentie geweest waarbij er een lockdown werd aangekondigd. Er is niet gesproken over reisverkeer. We kunnen gewoon naar het buitenland reizen als je je maar houd aan de regels die de landen hebben opgesteld.

Tegelijkertijd heeft Oostenrijk vrijdagavond strengere inreismaatregelen gesteld aan vakantieganger. Lees dat HIER en HIER nog maar eens na.

Het komt er kort op neer dat als je naar Oostenrijk wil dat er een 2G plus geldt. De 2G dat weten de meesten mensen wel (Gevaccineerd of Genezen) De plus staat voor de PCR test (die negatief moet zijn) als aanvulling. Een eventuele booster volstaat ook. De PCR test zal waarschijnlijk de meest gekozen variant zijn. Ook voor ons. Het boosteren daar is men in Nederland laat mee gestart. Er blijft dus niets anders over (eventueel booster halen in Duitsland zou ook oplossing kunnen zijn)

Deze testen hebben wij via het internet aangeboden zien worden voor een prijs tussen de 45 en 80 euro. Google hier zelf maar eens op.

Maar wij kijken altijd naar de mogelijkheden die je hebt om op vakantie te gaan zeker nu het in Nederland er niet vrolijker op gaat worden rondom de kerst en oud en nieuw. Voldoe je aan 2G en je neemt een PCR test (dan ook wel een negatieve uitslag) dan kun je beslissen om er als nog op uit te trekken.

Morgen wordt onze test afgenomen en gaan ervan uit dat deze negatief is.

Hoe zit het nu met de controles in Oostenrijk die vandaag zijn begonnen?

Omikron leidt dus tot strengere inreisregels. De politie en het leger  intensiveren de controles aan de grenzen. Vanaf vandaag moet iedereen die niet drie keer is ingeënt een negatieve PCR-test ondergaan om Oostenrijk binnen te komen of moet men onmiddellijk in quarantaine. Men  mag hier pas mee stoppen na een negatieve PCR-test. Reizigers die op doorreis zijn, zijn vrijgesteld van deze regel.

Op de luchthaven van Innsbruck was er afgelopen weekend al een volledige controle door talrijke vliegtuigen afkomstig vanuit Engeland en Nederland.

Vanaf vandaag worden de nieuwe vereisten gecontroleerd door de politie in samenwerking met het leger en de gezondheidsautoriteiten.

Dit betekent ook een grote uitdaging voor toeristische bedrijven in het land. Gouverneur Günther Platter (VP) riep de hotelexploitanten op “de grootst mogelijke voorzichtigheid te betrachten” en te wijzen op de bestaande regelgeving (maskerplicht, enz.) En het uitgebreide scala aan tests dat in het Bundesland beschikbaar is.

!!! nagekomen bericht: Mensen die een herstelbewijs hebben en twee keer gevaccineerd zijn, hebben ook geen PCR-test nodig. Dit is HIER terug te lezen.

Lees ook ons Liveblog

Bron: Tiroler Tageszeitung

SkiWelt Westendorf topfoto Kaiserwetter

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Chaletnl-banner-900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...