Website Saalbach.com is vernieuwd

saalbach.com banner

Vandaag is een dag als zoals iedere dag bij mij begint…. kijken naar één van mijn favoriete sites. Dit keer met een “schok” Saalbach.com is vernieuwd. De winter komt eraan en dat is voor mij ook het teken om de verschillende sites met enige regelmaat te bekijken, zo ook Saalbach.com. Tevens wordt ook de facebookpagina bekeken.

Zodra ik de gelegenheid heb zit ik even achter de computer en ga weer naar Saalbach.com, even genieten van de webcambeelden. Even kijken hoe het erbij staat met de sneeuwval van de afgelopen dagen en kijken naar wat het weer gaat doen. Zo nu en dan de piste kaart weer bekijken en stiekem de dagen dat ik er weer ben mijn route plannen. De App is uiteraard ook geïnstalleerd maar toch is het kijken naar de webcambeelden op een 27″ scherm tig keer beter dan op een 5″ telefoonscherm.

Maar vandaag was ik verrast ik moest mijn “verslaving” even voeden en dus moest ik weer naar Saalbach.com en toen moest ik even een paar keer knipperen met mijn ogen. De site was helemaal vernieuwd. Ik moest even wennen aan de vertrouwde thumball van de webcam. Die was niet meer op die plek waar ik altijd snel op klikte. Nee de gehele lay-out was veranderd.

Ik moest even wennen, maar dat ging heel snel.

Saalbach website-screenshot-2

Nieuwe hoofdpagina © saalbach.com


saalbach.com oud hoofdpagina

Oude hoofdpagina © saalbach.com

De nieuwe site is fris en overzichtelijk, alles staat logisch op die plekken waar je het eigenlijk verwacht. Daarom went het heel snel en ben je de oude lay-out snel vergeten,. Je kan snel zien hoe het staat met het weer. Maar ook welke liften operationeel zijn en ook belangrijk welke pistes open zijn. In de topbalk vind je eigenlijk alles wat je heel snel wilt zien. De oude site had dit niet dus dit is echt geweldig.

saalbach.com status

Iets anders wat een schitterende aanvulling is dat is de Social Wall, een pagina waar je alles voorbij ziet komen van social media. Het is een kwestie van een aantal hastags in je post zetten en je vind je post op de Social Wall. Indien je een bericht plaats op de facebookpagina van Saalbach Hinterglemm en Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn komt het ook op de wall.

Een foto of video plaatsen op social media zet dan de volgende hashtags in je bericht.

Voor Twitter: #saalbach,#hinterglemm,#saalbachhinterglemm,#homeoflässig,#homeoflaessig

Voor Instagram: #saalbach,#hinterglemm,#saalbachhinterglemm,#homeoflässig,#homeoflaessig

Voor Tumblr: #saalbach,#homeoflaessig,#homeoflässig

Voor Flickr: #saalbach

Status liften en pistes

Iets anders wat ook nieuw is, is de status van de geopende liften en pistes. Wil je bijvoorbeeld weten welke rode piste open is of is een bepaalde route open, via de nieuwe site kan je dit heel simpel bekijken. Hieronder een voorbeeld van de status zoals dit te vinden is op de vernieuwde site van Saalbach.com.

De oude site was in het Duits (logisch) en Engels maar ook o.a. in het Nederlands, de nieuwe site alleen in het Duits en Engels. Of ook Nederlands hieraan toegevoegd gaat worden is niet bekend, maar lekker in het Duits lezen is ook goed voor je talenkennis zodra je weer in Saalbach bent.

De site is verfrissend en zit goed in elkaar, een hele verbetering ten opzichte van de oude site. De site is ondanks dat er veel op staat toch rustig, mede door de lay-out en kleursamenstelling. Het wennen wat zo gebeurd.

Hieronder een aantal screenshots van de nieuwe en de oude site. Je kan dan ook mooi vergelijken hoe het was en hoe het is geworden. Het is wel een hoop werk geweest om dit zo in elkaar te zetten, complimenten voor al het harde werken. Het is een schitterende site geworden.

Onder anderen door de social wall zal ik er nog vaker komen.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...