Week met zon, wolken en neerslag

GerlitzenDeze week is een week met zon, wolken en neerslag. Het is geen winter maar je kunt ook nog niet spreken over lente. De nieuwe week begint fris.

Ook vandaag is het koel en over het algemeen niet erg stabiel, de zon zal zich af en toe zon laten zien maar bewolking heeft de overhand. Vooral in het westen en zuiden kan uit de aanwezige bewolking een paar regen- en sneeuwbuien vallen met een sneeuwgrens tussen de 800 en 1200 meter.  Vooral in de ochtend kan er nog wat sneeuw vallen, terwijl in de loop van de namiddag langs de grens met Tsjechië ook wat regen of sneeuw kan vallen. Er staat een stevige wind uit het noordwesten en noorden. De maximumtemperaturen zullen stijgen van noord naar zuid tussen de 1 en 11 graden, op 2000 meter ligt dit tussen de -9 tot -4 graden.

Morgen zal de zon sporadisch te zien zijn mede door een zwakke storing die veel bewolking het land binnen zal brengen. Lokaal kan er in de middag hieruit sneeuw vallen met een sneeuwgrens tussen de 400 en 900 meter. De wind komt uit het oosten tot zuidoosten en zal vooral in Neder-Oostenrijk op sommige plaatsen stevig zijn. Van Vorarlberg tot het westen van Opper-Stiermarken zal een matige noordwestenwind waaien. Het zal wat kouder worden met middagtemperaturen die tussen de  0 tot 8 graden ligt, op 2000 meter zal het -9 tot -5 graden zijn.

Verdere trend

Verder richting het weekend zal het wisselvallig blijven met een mix van zon en bewolking waaruit wat neerslag kan vallen. De sneeuwgrens schommelt per dag net als de maximum temperatuur. Hoe dit allemaal verloopt zal morgen duidelijker worden in ons volgende weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Haus Steiner

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...