Na het weekend weer even nazomer

Na het weekend weer even nazomer

Na het weekend wordt het weer even nazomer met zon en hoge temperaturen, maar vandaag is van nazomer geen sprake aan de noord en westkant van Oostenrijk. Vanmorgen is het overwegend bewolkt, alleen aan de zuidkant schijnt de zon flink. Uit de wolkenvelden vallen soms al lichte buien. In de loop van de dag ontstaan nieuwe stapelwolken en uiteindelijk buien. Tijdens buien is er kans op onweer, hagel en wateroverlast. Aan de zuidkant blijft het vrijwel de hele middag nog droog met soms ook ruimte voor de zon. Het is overal vrij drukkend weer met temperaturen tussen de 22 en 26 graden en een hoge luchtvochtigheid.

Morgen volgen opnieuw enkele buien, al is de kans op onweer dan wel een stuk kleiner. Met name in de ochtend vallen in het westen enkele buien, in de middag verplaatsen de buien zich langzaam richting het oosten. Hier is de kans op een klap onweer het grootst. In Vorarlberg en Tirol breekt morgenmiddag de zon steeds vaker door en met 22 tot 26 graden is het absoluut niet koud. Kortom morgenmiddag nog best grote verschillen tussen oost en west.

Maandag zoekt de wind weer meer de zuidhoek. Daardoor stijgt de temperatuur weer en breekt vaker de zon vaker door. Met middagtemperaturen van 23 tot 27 graden is het weer even nazomer in Oostenrijk. De kans op een bui is klein en op 1500 meter wordt het een graad of 16. Daarmee is het vrij warm voor half september. Ideaal weer dus om iets te ondernemen in de bergen.

Dinsdag is het weer even nazomer in Oostenrijk

Dinsdag wordt het nog een fractie warmer in heel Oostenrijk. Daarbij schijnt de zon flink. De dagen daarna neemt de onzekerheid in de verwachting snel toe. Waarschijnlijk wordt het na dinsdag echt even wisselvalliger. Maar zicht op een kou-uitbraak is er nog niet.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...