Weekend koel maar zonnig

Hinterglemm 05-03-2021 Worldcup

Uitzicht op de Schneekristallpiste in Hinterglemm waar dit weekend de Worldcup afdaling en Super-G gehouden wordt.

Weekend koel maar zonnig iets wat men in Hinterglemm nodig zal hebben. Tijdens de Audi FIS Ski World Cup afdaling en Super-G voor mannen had men op eerste dag veel last van sneeuwval en laaghangende bewolking.

De Worldcup op de schneekristallpiste (permanente racepiste op de Zwölferkogel) in Hinterglemm had hier gisteren veel last van. Maar ook elders viel sneeuw en in de nog lager gelegen gebieden zelfs regen.

Maar vandaag wordt het zonnig maar blijft het koel, in de bergen kunnen wat wolken blijven hangen maar deze zullen in de ochtend verdwijnen. Tegen de middag trekken enkele wolken over Neder-Oostenrijk, Wenen en Noord-Burgenland met een matige wind uit het noordoosten tot zuidoosten. De dag begint met vorst en zal in de middag stijgen naar waarden tussen -1 tot +7 graden. In het westen kan het kwik nog stijgen naar 9 graden. Op 2000 meter ligt het maximum in de middag op -11 in het oosten tot -4 graden in het westen.

Temp neerslag Saalbach 850 hPaMorgen wordt weer een dag met veel zon dankzij een krachtig hogedrukgebied, alleen in het westen verschijnen er in de middag wat dikkere wolken waar lokaal regen uit zal kunnen vallen. De sneeuwgrens ligt vandaag tussen de 1000 en 1500 meter. Met een matige wind uit het zuidoosten en westen zal het maximum stijgen naar 5 tot 12 graden, op 2000 meter wordt het maar -4 graden.

Verdere trend

Na het weekend ziet het er naar uit dat de temperatuur niet veel veranderd, deze zullen tot en met woensdag tussen de 3 en 12 graden liggen. Het zullen wisselende dagen worden met zon, wolken en kans op wat regen en zelfs sneeuw. De sneeuwgrens op maandag en dinsdag ligt tussen de 1000 en 1200 meter. Woensdag stijgt dit naar 1200 – 1800 meter.

Hoe dit verder verloopt morgen meer in ons volgende weerbericht.

De groeten,

Reserveweerman Michel

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht