Weekend koelt het af met neerslag

Weekend koelt het af met neerslag

Na dagen van hitte komt eindelijk de afkoeling met het nodige aan neerslag in het hele land.

Vandaag is het warm en behoorlijke benauwd met een maximum tussen de 23 en 30 graden. De dag begint met zon maar de eerste regen- en onweersbuien komen in de ochtend al aan in Opper-Oostenrijk.  In de loop van de dag worden ook grotere buien en onweerscellen verwacht in Salzburg, Karinthië, Stiermarken en in het zuiden van Neder-Oostenrijk. Elders vormen er zich lokale regen- of onweersbui. De wind kan krachtig zijn in de buurt van buien en onweer, maar is verder slechts licht tot matig.

Pluim temperatuur neerslag Wenen

Morgen in de ochtend kans op mistvelden en lokaal een regen- of onweersbui. Het blijft benauwd met een maximum tussen de 22 en 28 graden. In de loop van de middag zullen er vaker regen- en onweersbuien voorbij komen. Sommige onweersbuien met name in de bergen en in het zuiden bewegen nauwelijks en zorgen voor grote hoeveelheden regen. Hierdoor zijn kleinschalige overstromingen en modderstromen mogelijk!

Zondag weinig verandering waarbij er een afwisseling is van bewolking en zon. In de ochtend kunnen mistvelden ontstaan. De kans op regen- of onweersbuien nemen in de middag in het hele land toe. Dit alles met een maximum tussen de 22 en 28 graden met een matige tot stevige wind van west tot noordwest.

Pluim temperatuur neerslag Innsbruck

Na het weekend zijn we nog niet van de neerslag af. Op maandag zijn er opnieuw enkele regenbuien mogelijk, met lokaal een onweersbui. De wind is zwak tot matig uit het westen tot noordwesten met een maximum tussen de 23 en 29 graden.

Op dinsdag worden in het zuiden en zuidoosten enkele buien en onweer verwacht. In de meeste regio’s blijft het droog en kan de zon zich overal laten zien. De wind is zwak tot matig met een maximum tussen de 24 en 30 graden.

Weersverwachting per streek:Chalet.nl grote banner 900-600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...