Na het weekend kouder in Oostenrijk

In Obertauern stonden de sneeuwkanonnen gisteravond al aan

Na het weekend kouder in Oostenrijk

Het is de komende tijd een stukje rustiger. Na al het sneeuwgeweld is het vaker droog met geregeld de zon. Maar na het weekend volgt kouder weer.

Vanmorgen ligt er nog een zwakke storing over Oostenrijk. Hierdoor kan het een beetje regenen of vanaf 1200 meter sneeuwen. Gedurende de dag wordt het wel droger en klaart het geregeld op. Ook komt de zon er steeds vaker bij, het vaakst in het westen van het land. Bij weinig wind wordt het maximaal 5 tot 9 graden, op 1500 meter ligt de temperatuur rond nul.

De nacht naar vrijdag verloopt helder met in sommige dalen mist of nevel. Ook koelt het hard af en kan het boven een sneeuwdek enkele graden vriezen, nog kouder wordt het in dalen waar het helder blijft.

Morgenavond nadert een zwakke storing

Morgen start de dag koud met een mix van wolkenvelden en zon. Regionaal komt mist voor maar deze lost vrij gemakkelijk op. Toch neemt later op de dag de bewolking opnieuw toe. Uiteindelijk volgt een nieuwe zwakke storing die morgenavond nieuwe sneeuw en regen brengt. Daarbij ligt de sneeuwgrens rond de 1000 meter. Maar voordat de sneeuw en regen Oostenrijk bereikt wordt het met het zonnetje erbij nog maximaal 6 tot 9 graden.

Het weekend verloopt ook rustig met zaterdag nog een vlokje sneeuw of een drupje regen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Zondag is het juist prachtig kaiserwetter.

Maar na het weekend volgt duidelijk kouder weer. De wind zoekt vaker de noordhoek op en waarschijnlijk valt er rond dinsdag sneeuw tot in de dalen. Echter zal dit opnieuw niet heel veel zijn. Toch is het goed nieuws want door de koudere lucht zakt de vorstgrens veelal tot dalniveau. Hierdoor kunnen de sneeuwkanonnen volle toeren draaien. Daarmee komt het wintersportseizoen voor de niet gletsjersgebieden snel dichterbij. Kortom goed nieuws zo net voordat december begint.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Banner Wens Chalets BV (900 x 600 px)

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...