Weekend met iets meer bewolking

Ook vandaag schijnt de zon uitbundig

Weekend met iets meer bewolking

Vandaag schijnt voor de 4e dag oprij de zon onafgebroken, en ook de komende tijd blijft de zon flink schijnen. Maar het weekend verloopt tijdelijk iets minder fraai. Vooral in het noorden en oosten van Oostenrijk zorgt bewolking voor tijdelijk minder mooi weer. Uit de bewolking valt in Niederösterreich en oostelijk Salzburg zondag zelfs wat regen of sneeuw. In Tirol en vooral Vorarlberg blijft de zon uitbundig schijnen.

Vanmorgen is van het iets minder mooie weekendweer nog weinig te merken. Opnieuw is het een bitterkoude ochtend met onder een heldere hemel matige vorst. Het is deze ochtend wel een fractie minder koud dan tijdens de voorgaande ochtend. Maar met -6 tot -15 graden is het nog altijd fris. Gedurende de dag loopt de temperatuur op en op 1500 meter is het vanmiddag ongeveer -3 graden. Ook ligt de vorstgrens wat hoger dan de voorgaande dagen, ongeveer rond de 1000 meter. Hieronder komt het kwik vanmiddag even boven nul. Aan het eind van de middag trekt er af en toe wat dunne sluierbewolking over het noorden.

Vanavond en komende nacht is het opnieuw lange tijd helder. Maar vanuit Duitsland trekken steeds vaker velden met hoge sluierbewolking over. Tegen de ochtend raakt het meest bewolkt, maar omdat de wolkenbasis vrij hoog ligt vriest het overal nog.

Morgenochtend start de dag op veel plaatsen met aardig wat bewolking. Maar de bewolking is veelal vrij dun en breekt gemakkelijk. Morgenmiddag breekt de zon uiteindelijk goed door in Vorarlberg en Tirol. Elders blijft de bewolking vaak de overhand houden. Daarbij wordt het nog iets zachter, ongeveer -1 graden op 1500 meter.


Zondag is de bewolking in het Salzburgerland en verder oostwaarts een stuk dikker. Uit de bewolking valt vooral rondom de Dachstein wat lichte regen of sneeuw vanaf 1000 meter. Tegelijkertijd breekt de zon juist goed door in Vorarlberg en Tirol. Hier verloopt het weekend dus best vriendelijk en mooi.

Na het weekend verdwijnt de bewolking en volgt er een nieuwe periode van prachtig zonnig wintersportweer. Wel wordt het zachter, de vorstgrens komt namelijk overdag boven de 2000 meter uit. Ook kan het in de lagere dalen dagelijks 10 tot 15 graden worden. Kortom een vleugje lente!

Jeroen Elferink-Ruijsch

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...