Na het weekend meer zware sneeuwval

Het is na alle sneeuw, storm en kou aan het begin van deze week momenteel een stukje rustiger geworden in de Oostenrijkse atmosfeer. Nog altijd is het winters te noemen, met een vorstgrens die overdag rond de 1400 meter ligt. Maar echt fraai is het weer niet. Door de aanhoudende Noordelijke stroming is het zwaar bewolkt en valt er soms een spatje motregen of sneeuw. Het hele weekend blijft het ongeveer dit weer.

Dit komt omdat er stevige lagedrukgebieden rond de Noordzee liggen. De stroming blijft dus Noordelijk, maar echte grote fronten weten Oostenrijk nog niet te bereiken. Maar na dit weekend komt daar verandering in!

Want de lagedrukgebieden gaan zich uitdiepen, en trekken uiteindelijk naar het Zuiden. Zondagmiddag bereikt dan een fel koufront Oostenrijk, waarbij het gaat regenen en uiteindelijk ook fel gaat sneeuwen. We krijgen tot in de diepere dalen te maken met zware sneeuwval!

De sneeuwval tot in vrijwel alle dalen houdt tot zeker dinsdagmiddag aan. Overal boven de 800 meter valt er 20 tot 30cm, lokaal met opnieuw gunstige stuwingen (Bijv. Obertauern of Arlberg) kunnen er pakketten van 50 tot 80cm neerkomen. Goed nieuws dus voor de skigebieden! Daarnaast is de lucht ook nog eens flink koud, waardoor sneeuwkanonnen vanaf 1000 meter non-stop voor zeker 60 uur kunnen gaan draaien aan het begin van de nieuwe week.

Na de sneeuwval volgen er in de loop van dinsdagmiddag enkele opklaringen. Hierdoor koelt het flink af, dinsdag op woensdag kan het zelfs streng gaan vriezen.

Goede winterse vooruitzichten dus! We gaan genieten.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk

(Foto nieuwsbericht: Jeroen Elferink, Weergegevens: Wetterzentrale, Wetteronline, SAT24, ZAMG, interne programma’s)

(Visited 150 times, 1 visits today)

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Ook interessant...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.