Weekend brengt weer nieuwe kou en sneeuw

Vandaag kunnen we genieten van een vriendelijke voorjaarsdag. In een groot deel van Oostenrijk schijnt de zon flink. Daardoor stijgt de temperatuur snel naar aangename waarden van 15 tot 23 graden. Eindelijk weer eens een temperatuur die bij het jaargetij past. Echter in de loop van de dag volgt vanuit Zwitserland en Italië bewolking. Uiteindelijk wordt de bewolking in onder andere Vorarlberg dik genoeg voor regen. In het oosten blijft het zonnig en aangenaam. Prima weer om een terrasje te pakken.

Komende avond en nacht trekt het koufront over Oostenrijk heen. Het gaat overal even regenen en flink waaien.

Morgen starten we de dag bewolkt met veel regen. In de middag volgen vanuit het westen opklaringen. Wel trekt de westenwind flink aan en er volgen nieuwe pittige buien. Soms met een klap onweer of hagel. De sneeuwgrens pendelt rond de 1600 meter. In de dalen is het groeizaam weer door de iets hogere temperaturen.

Vrijdag en zaterdag is het sterk wisselvallig met mooie zonnige momenten maar ook enkele pittige buien. Vooral zaterdag zijn zware onweersbuien mogelijk. Het wordt in de meeste dalen 18 tot 21 graden, vrij normaal voor de tijd van het jaar.

Maar dan draait de wind weer vol naar het noorden. Zondag stroomt opnieuw zeer koude poollucht Oostenrijk binnen en er volgt nieuwe sneeuw. De sneeuwgrens zakt naar 1600 tot 700 meter. Tot in de dalen kan weer sneeuw vallen.
Met opnieuw temperaturen die ruim 12 graden onder de norm liggen is mei hard op weg om een recordkoude maand te worden. Sinds 1991 hebben we een dergelijke winterse meimaand niet meer gezien.

Jeroen Elferink

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht